Schaatspeloton.nl - Nieuws - Irondequoit Bay nieuwe locatie op MSI-kalender

Irondequoit Bay nieuwe locatie op MSI-kalender

geplaatst maandag 13 augustus 2007 om 23:40:00 op Schaatspeloton.nl

De organisatie van de Noord Amerikaanse marathoncompetitie de MSI Series heeft de kalender voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Op de kalender, bestaand uit acht weekenden in Canada en de Verenigde Staten, debuteert Irondequoit Bay in het New Yorkse Webster. 24 november zal het startschot voor het seizoen gegeven worden in Quebec City, de finale op 2 maart op Sylvan Lake staat nog onder voorbehoud.

In totaal zal het Amerikaanse marathonseizoen bestaan uit 13 wedstrijden, zeven in Canada en zes in de Verenigde Staten. Het Canadese Edmonton zal dit seizoen 16 en 17 februari het toneel zijn van de Noord Amerikaanse Kampioenschappen. De wedstrijd in Portland beleven komend jaar het eerste lustrum. De vijfde editie van deze wedstrijd zal 26 januari plaats vinden. Wedstrijdorganisator Marco Smits: "Wij hier in Portland gaan dit jaar de vijfde verjaardag van International Big Rideau Lake Speed Skating Marathon vieren. De tijd vliegt. We zijn al hard met de voorbereidingen bezig. Hopelijk krijgen we weer eens een normale winter want de afgelopen 2 jaar was het vooral in het begin van de winter een beetje kwakkelen."

Marco Smits was ook al op bezoek op de nieuwe locatie, Irondequoit Bay, "Ik was er afgelopen maand op bezoek en de locatie is echt te gek", aldus Smits. De wedstrijden op de baai van het grote Ontariomeer in het noordoosten van de staat New York zal op 9 en 10 februari plaats vinden.