Schaatspeloton.nl - Nieuws - Koen de Best en Heidi Snoek winnen extra lange 6-Banenwedstrijd

Koen de Best en Heidi Snoek winnen extra lange 6-Banenwedstrijd

geplaatst maandag 11 januari 2016 om 21:12:35 op Schaatspeloton.nl

Heidi Snoek

Heidi Snoek (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

De achtste wedstrijd in het 6-Banentoernooi is gewonnen door Koen de Best (C Divisie, Haven Amsterdam/SKITS), Heidi Snoek (Dames, Haven Amsterdam/SKITS) en Arjan Bakker (Masters). In een extra lange wedstrijd slaagde De Best er met de hulp van zijn ploeggenoten als enige in een ronde voorsprong te pakken. Bij de Dames was Snoek in de massasprint net iets sneller dan ploeggenote Anna Lof (Haven Amsterdam/SKITS) die met haar tweede plaats de leiding in het klassement over nam.

In Utrecht hebben de rijders van het 6-Banentoernooi extra ijstijd gekregen waardoor langere wedstrijd op de kalender kunnen staan. In de C Divisie stonden 70 ronden op het bord. Het aantal waarna Koen de Best mocht juichen. Op een ronde achterstand was Christiaan van den Berg (ACE Team) goed voor de tweede plaats Arjan Schilder werd derde.

De Dames die 45 ronden mochten rijden waren grotendeels een dag eerder al in Eindhoven in actie geweest. Annemarie Vriend die in de lichtstad nog de tweede plaats opeiste werd in Utrecht achter Snoek en Lof derde.

Bij de Masters werd er ook gestreden over 70 ronden. Robin Veerman en Robert Gaasenbeek mochten na die afstand Arjan Bakker op het podium flankeren als de nummers twee en drie.