Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jochem Uithoven completeert BCT

Jochem Uithoven completeert BCT

geplaatst donderdag 30 augustus 2007 om 12:21:00 op Schaatspeloton.nl

Bouw Consulting Twente heeft Jochem Uithoven aangetrokken als vervanger van Jochem Janssen die vertrok naar de Topcompetitieploeg Foekens. De 22-jarige Brabander komt over uit de B Divisie waar hij uitkwam voor Sport2000 Stehmann. Met het contracteren van Jochem Uithoven heeft Bouw Consulting Twente haar ploeg weer rond voor het nieuwe seizoen. Bouw Consulting Twente gaat uitkomen in de zaterdagavondcompetitie.

Jochem Uithoven reed afgelopen jaar een uitstekend seizoen in de B Divisie. De schaatser uit het Brabantse Babijloniënbroek was tweemaal, in Eindhoven en Geleen, de sterkste van een kopgroep. Naast de twee dagzeges eindigde hij in de eindrangschikking van The Greenery Four net naast het podium op de vierde plaats en was hij in de eindstand van de Essent Cup 13e. Ook eindigde hij op de derde plek in het Tussensprintklassement in de Essent Cup.
Naast Jochem Uithoven zal de ploeg van Bouw Consulting Twente bestaan uit Melvin van Zanten, Remco Nijkamp en Wouter Gehring.

Uit de top-15 van de eindstand in de Essent Cup bij de B Divisie blijven na de overgang Jochem Uithoven enkel nog Klaas van der Wal en Rudi Groenendal over. Twaalf van de vijftien debuteren komend seizoen in de A Divisie, André Klompmaker nam afscheid van het landelijke marathonschaatsen. Zoals het er nu uitziet zullen in totaal 18 rijders de overstap maken van de B naar A Divisie. Mogelijk zullen nog meer rijders in de komende tijd die weg volgen.