Schaatspeloton.nl - Nieuws - DvG Trofee: Cees Juffermans en Mireille Reitsma eerste leiders

DvG Trofee: Cees Juffermans en Mireille Reitsma eerste leiders

geplaatst zondag 7 oktober 2007 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

De jury van de Dick van Gangelen Trofee heeft Willem Hut (BAM Schaatsteam) en Mireille Reitsma (BTN De Haan/Landjuweel) aangewezen als de meest opvallende rijd(st)ers in Amsterdam. Met de nieuwe bonuspunten voor het podium zijn Cees Juffermans en Mireille Reitsma nu de eerste leiders in de Dick van Gangelen Trofee. DSB Bank kreeg zowel bij de Dames als bij de Heren de meeste punten.

Juryrapport: (Juryleden Bert Verduin en Jos Niesten)

Heren
Een uiterst aantrekkelijke wedstrijd bij de opening van het seizoen met nieuwe namen, nieuwe nummers en iedereen die wilde testen hoe hij ervoor stond. Dat maakte het er voor de jury niet makkelijker op, omdat het er op leek dat iedereen de DvG-punten wilde hebben. Mooie wedstrijd, maar toen de kruitdampen waren opgetrokken bleken toch weer dezelfde namen als vorig seizoen in de kopgroep te zitten, al was de rol van 'afmaker' Jan Maarten Heideman nu anders en daar verdiende hij dan ook 4 punten mee. Willem Hut kreeg de meeste punten (5) en 3 punten waren er voor de verrassing van de dag, Cees Juffermans. Miel Rozendaal scoorde er 2 en aanvaller pur sang Jan van Oosterom 1.

Punten:
5 pnt: Willem Hut
4 pnt: Jan Maarten Heideman
3 pnt: Cees Juffermans
2 pnt: Miel Rozendaal
1 pnt: Jan van Oosterom

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Cees Juffermans
2 pnt: Douwe de Vries
1 pnt: Cédric Michaud

Ploegen:
5 pnt: DSB
4 pnt: BAM
3 pnt: TNT

Dames
Voor de start werd al verwacht dat velen de aanval zouden kiezen nu Daniëlle Bekkering haar sterke ploeg niet meer om zich heen had om de boel bij elkaar te houden voor de sprint. Dat gebeurde ook en vooral haar ex-ploeggenoten van DSB gingen op avontuur. Mireille Reitsma, die vorig seizoen al opzien baarde door haar attractieve manier van rijden reed rondenlang alleen voor het peloton uit. Alleen Elma de Vries kon nog bij haar komen en met hulp van haar ploeggenoten bleven ze vooruit. Reitsma werd nipt verslagen, maar wel de volle 5 punten voor haar. De knechten van De Vries worden beloond met punten, zo ook de in een vreemd pak maar zeker niet anoniem meerijdende Micha Coolen.

Punten:
5 pnt: Mireille Reitsma
4 pnt: Kitty Meeth
3 pnt: Elma de Vries
2 pnt: Micha Coolen
1 pnt: Karin Maarse

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Elma de Vries
2 pnt: Mireille Reitsma
1 pnt: Daniëlle Bekkering

Ploegen:
5 pnt: DSB
4 pnt: Östersund
3 pnt: Landjuweel / BTN de Haan