Schaatspeloton.nl - Nieuws - Essent: `Niet blij met competitieopzet`

Essent: `Niet blij met competitieopzet`

geplaatst dinsdag 9 oktober 2007 om 09:25:00 op Schaatspeloton.nl

De hoofdsponsor van het marathonschaats Essent baalt van de nieuwe competitieopzet in het marathonschaatsen die de KNSB in samenwerking met zendgemachtigde SBS6 heeft bedacht. Dat meldt manager sponsoring van Essent Paul Boehlé vandaag aan dagblad ‘De Telegraaf’. "Net als veel rijders zijn we niet vreselijk blij met het nieuwe format. We missen een hoop exposure", aldus Paul Boehlé.

Volgens Boehlé heeft zijn werkgever een verschil van mening met de KNSB. "In tegenstelling tot de schaatsbond vinden wij niet dat de marathons perse live op televisie te zien moeten zijn. We zijn ook tevreden met een samenvatting, als het maar spannende televisie oplevert. Daarnaast is het belangrijk dat veel mensen naar de ijsbaan gaan om naar de marathons te kijken."

Aangezien de Essent Cup-wedstrijden vanaf 21 oktober wekelijks voornamelijk op zondagochtend (12:00 uur) plaatsvinden, zal ook die publieke belangstelling waarschijnlijk zeer gering zijn. "Dat verwacht ik ook, maar uiteindelijk bepaalt de KNSB het beleid. Het is alleen wel duidelijk dat de live-uitzendingen veel negatieve consequenties hebben", aldus Boehlé.

Het is niet te hopen voor de marathonschaatssport dat de verstoorde relatie tussen de schaatsbond en Essent alsnog onverwachte negatieve gevolgen heeft voor het wereldbekercircuit op natuurijs. Volgens Boehlé in De Telegraaf is deze competitie namelijk nog niet rond. De KNSB verkondigde rond de eerste marathon in de zaterdagavondcompetitie (KNSB Cup) ten onrechte al, dat de buitenlandse natuurijswedstrijden (in Oostenrijk, Tsjechië, Zweden en Finland) definitief zou doorgaan in februari. Essent, de beoogde hoofdsponsor, ontkent dat er reeds een overeenkomst is. Boehlé: ,,We hebben belangstelling, maar zitten nog in de verlovingstijd. Van een huwelijk is dus nog geen sprake."

Bekijk ook:

Nieuwe kalender dan eindelijk bekend (8 september 2007)
Wat worden de World Grand Prix locaties? (15 september 2007)
Seizoen '07/'08: Wat is nieuw? (22 september 2007)
Hoofdsponsor en TV-tijd voor Natuurijscyclus (8 oktober 2007)