Schaatspeloton.nl - Nieuws - Mats Stoltenborg bekroont ploegenspel met eerste zege

Mats Stoltenborg bekroont ploegenspel met eerste zege

geplaatst zondag 14 december 2014 om 14:11:03 op Schaatspeloton.nl

Erik Jan Kooiman verwelkomt op de streep zijn ploeggenoot Mats Stoltenborg als winnaar van het Kampioenschap van Kralingen.

Erik Jan Kooiman verwelkomt op de streep zijn ploeggenoot Mats Stoltenborg als winnaar van het Kampioenschap van Kralingen. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Rotterdam heeft Mats Stoltenborg (Team Tjolk) zijn eerste overwinning op het hoogste niveau behaald. De Hoofddorper ronde het ploegenspel van zijn formatie perfect af door een solo-ontsnapping succesvol af te ronden. Tjolk maakte de wedstrijd op de tunnelijsbaan hard en pakte met Jouke Hoogeveen (Team Tjolk) ook nog de tweede plaats. Klassementsleider Bob de Vries (A-ware/Fonterra) werd derde en behield de Oranje leiderstrui.

Vroeg in de wedstrijd pakte een elftal rijders een ronde voorsprong. Het publiek werd vervolgens door het peloton getrakteerd op een zeer aantrekkelijke strijd op het Rotterdamse ijs. Frank Vreugdenhil (Husqvarna/Primagaz) en Erik Jan Kooiman (Team Tjolk) probeerde z'n tweeën zich bij de kopgroep met een ronde voorsprong te voegen en streden ronden lang om dit te bereiken. CRV-Interfarms en Van Werven bliezen zichzelf helemaal op om Vreugdenhil en Kooiman terug te pakken en na een ronde of 30 achtervolgen was het peloton geklopt. Met het hoge tempo dat gereden werd in de achtervolging was bij vele rijders de reserve op. Nog voor het peloton ging afsprinten koos Mats Stoltenborg, die al een ronde voorsprong had, de aanval samen met Sjaak Schipper (Schaatsteam Bouw & Techniek) en Robin Snoek (Team Snelle Jelle) die nog niet rond waren gegaan. Het drietal bleef voor het peloton uit en zo behaalde Schipper en Snoek de 14e en 15e plek en Stoltenborg een mooie voorsprong op de kopgroep. In die kopgroep kon geen ploeg het gat meer overbruggen en Stoltenborg reed zo naar een tweede ronde voorsprong en zijn eerste overwinning op het hoogste marathonschaatsniveau. Op de meet werd Stoltenborg verwelkomd door Erik Jan Kooiman die met een high-five het succesvol afronden van het ploegenspel vierde. Jouke Hoogeveen was in de finale nog ontsnapt uit het peloton en maakte de een-twee van Tjolk compleet. Op de meet hield Hoogeveen een minimaal verschil over op de sprintende Bob de Vries die de derde plek opeiste.

Bekijk ook:

Uitslag