Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nieuwe blessure verhindert rentree Henk Angenent

Nieuwe blessure verhindert rentree Henk Angenent

geplaatst zondag 14 oktober 2007 om 14:44:00 op Schaatspeloton.nl

Henk Angenent

Henk Angenent

Henk Angenent (TNT Express) is geblesseerd geraakt door een paardentrap. Afgelopen week plantte een paard bij de verzorging zijn hoef in de dij van de Elfstedenwinnaar en voormalig Werelduurrecordhouder. Angenent stond op het moment terug te keren in het peloton na een lange revalidatie. Door de opgelopen nieuwe blessure moest Henk Angenent zijn geplande rentree, bij de tweede KNSB Cup Marathon, afblazen.

Henk Angenent liep afgelopen voorjaar bij een operatie aan zijn knie een ernstige bacteriële infectie op. Pas na drie maanden revalideren, waarin gevreesd werd voor de carrière van de 39-jarige Angenent, kon de Woubruggenaar de training hervatten. In de planning zou hij gister in Heerenveen zijn rentree maken in de terugweg naar topvorm tijdens de natuurijswedstrijden in januari en februari. Een trap van een paard staat zijn rentree nu dus in de weg.

TV-commentator
Verder werd afgelopen week bekend dat Henk Angenent co-commentator zal worden bij de TV-uitzendingen op zondagmiddag bij SBS 6. Hij zal dit samen doen met Erik Hulzebosch die voor het SBS-publiek nu vooral bekend is als ‘Popstar' en Arnold Stam die afgelopen seizoen al als co-commentator actief was toen de marathons nog op zaterdagmiddag werden verreden.

Bekijk ook:

Henk Angenent
Revalidatie begint voor Angenent (16 mei 2007)
Angenent nog niet op het ijs (2 oktober 2007)