Schaatspeloton.nl - Nieuws - Canadese Bytown Marathon afgelast

Canadese Bytown Marathon afgelast

geplaatst vrijdag 11 januari 2008 om 22:16:00 op Schaatspeloton.nl

De vijfde en zesde wedstrijd in de Noord-Amerikaanse marathoncompetitie MSI Series kan komend weekend niet doorgaan. De Bytown Ice Marathon in Ottawa is afgelast vanwege de weersomstandigheden van de laatste weken. Lang was het in de Canadese hoofdstad koud en zorgde sneeuwval zelfs voor een 150 centimeter hoge sneeuwlaag, zondag sloeg echter het weer om en regende het met temperaturen ruim boven het vriespunt.

Juist die dikke sneeuwlaag in combinatie met de dooitemperaturen en regen heeft de baan onbegaanbaar gemaakt. De ijslaag was opgebouwd op de samengepakte sneeuw "We hadden een prachtige 400 meter lange baan tot aan zondagmorgen" aldus organisator Jake Maarse. "We kunnen, als de natuur het wil, vanaf zaterdag de baan weer opbouwen. Het wordt in elk geval al weer kouder, maar we hebben wat sneeuw nodig als nieuwe basis".

Over een mogelijke nieuwe datum voor de Bytown Ice Marathon is nog weinig te zeggen. "We moeten nu eerst aan de slag met de andere evenementen; Big Rideau Lake, Morey, Silver Skate Festival en Skate the Bay in Rochester", aldus Maarse, "We rekenen er op ergens in februari nog een wedstrijd in Ottawa te organiseren. Maar een exacte datum kan ik nog niet geven."