Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jurypunten voor Heideman en Yvonne Spigt

Jurypunten voor Heideman en Yvonne Spigt

geplaatst zondag 28 oktober 2007 om 22:22:00 op Schaatspeloton.nl

Jan Maarten Heideman (DSB Bank) en Yvonne Spigt (Foekens) hebben van de Dick van Gangelen Trofeejury dit weekend de meeste punten gekregen. Heideman haalde daarnaast ook nog eens de drie bonuspunten voor de dagzege en stoomde daarmee op naar de tweede plaats van het klassement. Bob en Elma de Vries blijven ook de Dick van Gangelen Trofee aanvoeren.

Dames (Haarlem, zaterdag; Juryleden: Jos Niesten en Bert Verduin)
De wedstrijd in Haarlem kwam moeizaam op gang maar na enkele kleine schermutselingen ontstond er toch een omvangrijke groep die zo'n 150 meter voorsprong nam. Opvallend was de kleine Yvonne Spigt die er in slaagde om vanuit het peloton alleen naar de kopgroep te rijden terwijl ze daarvoor ook al veel indruk maakte bij de jury. Ook Maria Sterk deed haar naam eer aan en kreeg punten. Nieuwe namen vielen op in de personen van Ellen Waijer en Jolanda Spruit, gaan we zeker meer van horen, ze toonden in ieder geval initiatief. Voorlopig heeft Elma de Vries nog niet veel te vrezen want ze won niet alleen de wedstrijd maar kreeg ook weer een puntje voor de DvG trofee.

Punten:
5 pnt: Yvonne Spigt
4 pnt: Maria Sterk
3 pnt: Ellen Waijer
2 pnt: Jolanda Spruit
1 pnt: Elma de Vries

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Elma de Vries
2 pnt: Maria Sterk
1 pnt: Daniëlle Bekkering

Heren (Amsterdam, zondag; Juryleden: Bert Verduin en Sonja Groot)
Er stond een stevige wind en het was zwaar ijs in Amsterdam op de Jaap Eden Baan. Het weinige publiek zag een aardige wedstrijd. Na wat uitlooppogingen van diverse rijders kregen halverwege de wedstrijd Yoeri Lissenberg en Joost Juffermans een redelijke voorsprong van het peloton. Helaas liep dit op niets uit. De omstandigheden waren er niet naar om samen weg te blijven. Daarna ook nog wat kleine wisselende groepen die een poging waagden. Opvallend vaak in aanwezigheid van Jan Maarten Heideman. Nadat 20 rijders uit peloton over bleven in de laatste 20 ronden, wisten Jan Maarten Heideman en Bob de Vries weg te blijven van de resterende rijders. Deze rijders kregen respectievelijk 5 en 4 punten voor de Dick van Gangelen trofee. Sandor Stuut, Joost Juffermans en Geert Jan van der Wal kregen de resterende punten van de jury vanwege hun opvallend rijden in deze wedstrijd.

Punten:
5 pnt: Jan Maarten Heideman
4 pnt: Bob de Vries
3 pnt: Sandor Stuut
2 pnt: Joost Juffermans
1 pnt: Geert-Jan van der Wal

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Jan Maarten Heideman
2 pnt: Bob de Vries
1 pnt: Martijn van Es

Ploegen
Bij de dames is DSB de te kloppen, maar eigenlijk tegelijkertijd de niet te kloppen ploeg. DSB deelt in het peloton de lakens uit en het lijk wel of die (sterren)ploeg ook het enige team is dat weet hoe het spelletje tactisch gespeeld moet worden. In de opkomst van een ploeg als Hoolwerf is duidelijk de hand te herkennen van de nieuwe ploegleider en oud-marathonschaatsster Neeke Smit.
Bij de heren is het team van BAM toch een zeer goed presterende ploeg met een uitstekend inzicht in de koers. Dat geldt natuurlijk evenzeer voor de ploeg van DSB. Het team van Power Play was in Amsterdam een aangename verrassing.

Heren:
5 pnt: BAM Schaatsteam
4 pnt: DSB Bank
3 pnt: Power-Play.nl

Dames:
5 pnt: DSB Bank
4 pnt: Östersund
3 pnt: Hoolwerf Heiwerken