Schaatspeloton.nl - Nieuws - Mart Smeets: `Marathonschaatsen interessanter`

Mart Smeets: `Marathonschaatsen interessanter`

geplaatst woensdag 31 oktober 2007 om 14:37:00 op Schaatspeloton.nl

Het sportgezicht van NOS Studio Sport Mart Smeets vindt persoonlijk marathonschaatsen interessanter om naar te kijken dan het langebaanschaatsen. Deze bekentenis deed Mart Smeets vandaag in een artikel, over de aandacht van de NOS voor het langebaanschaatsen tijdens de winter, in gratis dagblad Metro. Smeets’ grote liefde blijven zoals bekend de Amerikaanse sporten, waarvan honkbal afgelopen weekend de apotheose beleefde.

Mart Smeets in Metro over de Nederlandse traditie rond het ijs: "…schaatsen is vooral ook Nederlandse traditie. Erwtensoep, dweilorkest en bij de ergste kou een Beerenburgje. Schaatsen hoort bij Nederland en het televisiepubliek is er gek op. "Drie dagen zo groot uitpakken." Mart Smeets, presentator en analyticus vindt het nogal wat, de wijze waarop de NOS het NK Afstanden in beeld heeft gebracht. "Er is heel hoog ingezet, ook om te laten zien dat het de NOS menens is. Maar de televisiekijkers willen het graag. SBS brengt nu marathonschaatsen en daar kijken hooguit zo'n 100.000 mensen naar. Naar het langebaanschaatsen kijken er acht keer zoveel. Persoonlijk vind ik dat marathonschaatsen interessanter om naar te kijken", zegt Smeets na afloop van de slotdag van de NK afstanden, eraan toevoegend dat het spannendste en belangrijkste die nacht pas te zien is. Hij doelt op de World Series; het Amerikaanse honkbal."

De NOS bracht het langebaanschaatsen inderdaad groot afgelopen weekend. Vanuit de KNSB werd wel geregeld dat de uitzending van NOS niet begon voordat die van SBS van het marathonschaatsen afgelopen was. Deze keer haalde het marathonschaatsen wel meer dan 100.000 kijkers, namelijk 184.000.