Schaatspeloton.nl - Nieuws - Blessure Jan Maarten Heideman valt mee

Blessure Jan Maarten Heideman valt mee

geplaatst maandag 5 november 2007 om 11:40:00 op Schaatspeloton.nl

Na zijn val zondag leek het op het eerste gezicht ernstiger dan het uiteindelijk was. Jan Maarten Heideman (DSB Bank) was, nadat hij door een schaats in zijn linker enkel was geraakt, in eerste instantie bang voor een beschadigde achillespees. Het bleef bij een vleeswond wat verholpen kon worden met hechtingen. Vraag is nog wel of Heideman zondag in Utrecht kan starten.

In het gedrang voor de schiftingssprint werd Heideman door een gevallen schaatser geraakt. Tegenover Skatepodium.com verklaarde de 71-voudige dagwinnaar: "Die rijder raakte mijn enkel, net onder mijn scheenbeschermers, aan de zijkant. Ik wilde gewoon doorschaatsen, maar ik zakte zo door mijn enkel, ik kon er niet op staan".

Jan Maarten Heideman, zelf van oorsprong fysiotherapeut, vreesde eerste voor een doorgesneden achillespees wat hem lange tijd langs de kant zou houden. "Ik dacht echt dat het foute boel was. In het ziekenhuis zagen we de pees echter goed bewegen, dus hij is niet beschadigd", aldus Heideman op Skatepodium.com, die ook ziet dat het klassement ondanks het meevallende nieuws nu moeilijk wordt. "Ik rijd al jaren voor het klassement en dan had ik nooit wat. Dat kan je ook niet hebben, je kunt nergens punten laten liggen".

De achterstand van de Cupwinnaar van vorig seizoen is nu al opgelopen naar 25 punten. Ook omdat Heideman zich in de wedstrijd niet bezig hield met de tussensprints en zich volledig leek te richten op de finale die niet door hem gehaald werd. Of hij bij de volgende etappe in de Essent Cup, zondag a.s. in Utrecht, op het ijs zal staan is nog de vraag. De dokter verbood het hem niet, maar de komende dagen moet Heideman het wel rustig aan doen.