Schaatspeloton.nl - Nieuws - Noord-Oost Competitie van start gegaan

Noord-Oost Competitie van start gegaan

geplaatst maandag 5 november 2007 om 16:53:00 op Schaatspeloton.nl

In Thialf is zondag de regionale Noord-Oost Competitie van start gegaan. De eerste wedstrijd in deze wedstrijdcyclus is gewonnen door Richard Touber (C Divisie), Marita Hut (Dames) en Harry Schut (Masters). Het drietal zijn ook meteen de eerste leiders in de competitie. Afgelopen weekend zijn ook in Breda de Regiocompetitie Zuid en in Nijmegen de Travium Cup van start gegaan.

Richard Touber (Beelen Sloopwerken), vorig seizoen nog actief in de A Divisie, werd in Heerenveen de winnaar van de eerste etappe van de Noord-Oost Competitie in de C Divisie. De 32-jarige Touber verwees na 60 ronden Endie van Laar (Lagerwey Schaats/Skeelers) naar de tweede plaats. Ruud Stoter mocht als derde op het podium plaats nemen.
Bij de Dames ging de eerste dagzege naar de pas 17-jarige Marita Hut. De schaatsster uit Haulerwijk hield de rest van het peloton achter zich na 40 ronden wedstrijd. Britt Tjalma finishte als tweede, Rowenna de Boer kwam als derde over de eindstreep.
In de Masters-categorie ging de zege naar Harry Schut. De 44-jarige Groninger verwees na de finale met tien vluchtgenoten zijn provinciegenoot Albert Bakker naar de tweede plaats, Eppie Wiersema legde beslag op de derde plek.
In de Noord-Oost Competitie zijn onderweg in tussensprints ook punten te verdienen voor het klassement, dit zorgde er hier niet voor dat een ander dan de dagwinnaars de eerste leiders in het klassement zijn. Richard Touber, Marita Hut en Harry Schut kunnen 25 november dan ook als klassementsleider in Assen aan de tweede wedstrijd van deze competitie beginnen.

Zaterdag ging in Breda ook voor het eerst de Regiocompetitie Zuid voor de C Divisie en Dames van start. Deze competitie die op verschillende banen in het gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland wordt verreden is verweven met verschillende wedstrijden in de Baancompetities in het zuiden van het land. In Breda ging de zege in de C Divisie naar Rik Koppelaar uit Eindhoven die de Belgen Benjamin Willekens en Sven Mallezie achter zich liet. Bij de Dames was Anne-Carine Abeelen de beste, voor Kristel van de Westelaken en Claudia van Heel.

Naast de twee regionale competities was zaterdag in Nijmegen ook het startschot van de Travium Cup op de herbouwde Travium ijsbaan. De gecombineerde C Divisie/Master wedstrijd werd gewonnen door Wim Bos uit Oosterwolde, de uit Doorwerth afkomstige Harm Smit was op de tweede plaats de beste Master.

Bekijk ook:

Uitslag Noord-Oost Competitie Masters
Uitslag Noord-Oost Competitie Dames
Uitslag Noord-Oost Competitie C Divisie