Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stroetinga voltooit weekenddubbel

Stroetinga voltooit weekenddubbel

geplaatst zondag 11 november 2007 om 13:24:00 op Schaatspeloton.nl

In Utrecht heeft Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) de vierde wedstrijd in de Essent Cup gewonnen. Hiermee pakte Stroetinga na de zege van gister als eerste rijder dit seizoen de dubbelzege in een weekend. In de eindsprint won de Oldeberkoper met miniem verschil van Cees Juffermans (Team TNT Express), Bob de Vries (BAM Schaatsteam) verstevigde zijn klassementsleiding met een derde plek.

De wedstrijd op de Utrechtse Vechtsebanen werd kleur gegeven door verschillende ontsnappingen. De belangrijkste hiervan bestond uit acht man en leek in de tweede helft van de wedstrijd lange tijd op weg naar een ronde voorsprong. Onder aanvoering van verschillende ploegen die de slag voor deze groep hadden gemist werd het gat dicht gereden. Dit leek met veel moeite te gaan, maar het peloton werd hier in geholpen door dat in de kopgroep bij de laatste tussensprint 40 ronden duidelijk om de punten werd gesprint waarmee de structuur uit de eerder goed samenwerkende groep weg leek.

Het peloton kwam terug en in de schiftingssprint waaierde het peloton rond de twintigste plek wijd uit, waardoor veel rijders rond die alles belangrijke twintigste plek doorkwamen. In de finale twintig ronden toonde vooral de al de hele wedstrijd aanvallend rijdende Ingmar Berga (DSB Bank) dat hij de aanval niet schuwt. Maar hij en ook andere, zoals Kurt Wubben (Team TNT Express), slaagde er niet in de sprinters voor te blijven die om de dagzege konden gaan spurten. In de finale ronden kwam Cedric Michaud, de nummer twee van het algemeen klassement, ten val. De Fransman kon niet meer terugkomen en moest zich voor vandaag gewonnen geven. In de eindsprint was het Arjan Stroetinga die met klein verschil Cees Juffermans klopte. Bob de Vries eindigde als derde en liep, mede dankzij de val van Michaud, uit in het algemeen klassement.

Bekijk ook:

Bekijk de uitslag