Schaatspeloton.nl - Nieuws - Wubben en Reitsma beloond met jurypunten

Wubben en Reitsma beloond met jurypunten

geplaatst zondag 11 november 2007 om 20:45:00 op Schaatspeloton.nl

Mireille Reitsma (BTN de Haas/Landjuweel) en Kurt Wubben (Team TNT Express) hebben van de jury van de Dick van Gangelen Trofee de meeste punten gekregen. In de Dick van Gangelen Trofee blijven Bob de Vries (BAM Schaateam) en Maria Sterk (DSB Bank) het tussenklassement leiden. Ralf Zwitser (Adformatie/Jobnews) klimt door vier jurypunten op naar de tweede plaats bij de Heren.

Dames (Den Haag, zaterdag; Juryleden: Ineke Kooiman en Rien de Roon)
De jury zag een mooie en enerverende wedstijd met een spannende finale. Na een aantal plaagstootjes ontstond er gaandeweg de koers een interessante kopgroep met Maria Sterk, Lieke Splinter en Erna Kijk in de Vegte. Mireille Reitsma, die voordien ook al herhaaldelijk de aanval had gekozen, haalde een huzarenstukje uit door in haar eentje uit het peloton weg te rijden en het gat met de kopgroep te overbruggen. Reitsma, Sterk en Splinter waren de eigenlijke smaakmakers van de wedstrijd en verdienden in die volgorde dan ook de meeste punten van de jury, die ook Maria's ploeggenotes Elma de Vries en Karin Maarse in de punten wilde laten delen.

Punten:
5 pnt: Mireille Reitsma
4 pnt: Maria Sterk
3 pnt: Lieke Splinter
2 pnt: Karin Maarse
1 pnt: Elma de Vries

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Maria Sterk
2 pnt: Mireille Reitsma
1 pnt: Lieke Splinter

Heren (Utrecht, zondag; Juryleden: Jan Kooiman en Bert Verduin)
De wedstrijd in Utrecht had een voorzichtige begin maar dat was zeker geen voorbode van een saaie koers.
Kurt Wubben was weer ouderwets op dreef en zat overal bij maar had helaas de pech dat anderen niet wilden of konden meewerken om de beslissing te forceren. Ook Ralf Zwitser drukte zijn neus nadrukkelijk aan het venster, beeldbuis in dit geval, en aan deze twee mannen lag het zeker niet dat de wedstrijd toch weer in een eindsprint eindigde. Ruud Borst begint natuurijs te ruiken maar maakte zich niet druk om het feit dat zijn aanvalslust steeds weer teniet werd gedaan door de ploegen van de sprinters, zijn tijd komt deze winter nog wel. Dat geld zeker ook voor Ingmar Berga, die als sprintertje zeker de aanval niet schuwt en overal bij zat vandaag, daarbij veel steun krijgend van zijn ploegmaat Jens Zwitser die hierdoor ook weer een puntje in de wacht sleepte.

Punten:
5 pnt: Kurt Wubben
4 pnt: Ralf Zwitser
3 pnt: Ruud Borst
2 pnt: Ingmar Berga
1 pnt: Jens Zwitser

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Arjan Stroetinga
2 pnt: Cees Juffermans
1 pnt: Bob de Vries

Ploegen
Het verhaal wordt eentonig, maar bij de dames is er toch eigenlijk maar één team dat keer op keer de koers dirigeert. De vrouwen van DSB heersen soeverein, vallen aan, doen afstopwerk op momenten dat het nodig is en hebben een scherp koersinzicht, zoals op het moment dat Kitty Meeth zich kort voor de finale even uit het peloton liet terugzakken naar de kopgroep om teamgenote Maria Sterk even de helpende hand toe te steken. Landjuweel en Östersund waren ook nu weer de ploegen die na DSB het meeste opvielen.
Bij de mannen verdedigt BAM het gouden pak met verve en had de koers goed onder controle door de kwaliteit van alle rijders. Adformatie bestaat ook uit jongens die de koers kunnen 'lezen' en dus veel aanwezig zijn in diverse kopgroepen. Nefit had vandaag de pech dat het beoogde plan om sprinter Michaud fris aan de finish te brengen in rook opging door een valpartij van de ongelukkige Fransman.

Heren:
5 pnt: BAM Schaatsteam
4 pnt: Adformatie/Jobnews
3 pnt: Nefit HR Ketels

Dames:
5 pnt: DSB Bank
4 pnt: Landjuweel / BTN de Haas
3 pnt: Östersund