Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hulzebosch: `Armstrong reed alleen de Tour`

Hulzebosch: `Armstrong reed alleen de Tour`

geplaatst woensdag 14 november 2007 om 10:44:00 op Schaatspeloton.nl

Teammanager van de Nefit-ploeg Erik Hulzebosch (rechts) reageert vandaag in De Stentor op uitlatingen van BAM-ploegleider Jillert Anema (links) over het verstek laten gaan van de ‘grote jongens’ in de zaterdagcompetitie.

Teammanager van de Nefit-ploeg Erik Hulzebosch (rechts) reageert vandaag in De Stentor op uitlatingen van BAM-ploegleider Jillert Anema (links) over het verstek laten gaan van de ‘grote jongens’ in de zaterdagcompetitie.

Teammanager van de Nefit-ploeg Erik Hulzebosch reageert vandaag in De Stentor op uitlatingen van BAM-ploegleider Jillert Anema over het verstek laten gaan van de ‘grote jongens’ in de zaterdagcompetitie. Anema deed zijn tirade naar toppers als Heideman en Michaud in het Algemeen Dagblad. Hulzebosch reageert nu: "Armstrong reed alleen de Tour, maar hij won hem wel. Het is een kwestie van keuzes maken".

Anema: "Voor mij zijn ze gewoon bordkarton."
Zondag liet Jillert Anema, ploegleider van het dit seizoen allesoverheersende BAM Schaatsteam, zijn kritiek naar de gekende marathontoppers optekenen door het Algemeen Dagblad katern Sportwereld. Anema liet weten: "Dit is marathonschaatsen: wie zaterdag goed is, is dat zondag ook. Geen gezeur, gewoon knallen en deze sport zo goed mogelijk verkopen. Dat is wat Arjan (Stroetinga, red.) en de gehele ploeg van BAM doen. Helaas volgen niet alle ploegen ons voorbeeld".

Over de afwezigheid van Jan Maarten Heideman (DSB Bank) en Cedric Michaud (Nefit HR Ketels) op de zaterdag stelde Anema verder: "Schande dat zij, om er twee te noemen, zich op de zaterdagavondwedstrijden niet meer laten zien. Dat kun je toch niet maken naar je sponsors en de organisatoren toe?", om vervolgens een weinig genuanceerde sneer uit te delen naar het tweetal; "Het is zogezegd om zich te sparen voor de Essent Cup. Ja, om dan met hun pik op televisie te kunnen komen. BAM doet daar niet aan mee. Mijn jongens schaatsen alles, en altijd met dezelfde instelling: winnen. Voor mij telt er één plaats, de eerste. Ik ben echt pissig over het gedrag van die andere, zogenoemde gearriveerde vedetten. Voor mij zijn ze gewoon bordkarton."

Hulzebosch reageert: "Armstrong reed alleen de Tour"
Erik Hulzebosch, naast schaatser en tegenwoordig zanger ook teammanager bij Nefit HR Ketels, vindt de opmerkingen van Jillert Anema maar onzin. "Lance Armstrong reed alleen de Tour, maar hij won hem wel. Het is een kwestie van keuzes maken", meldt Hulzebosch in het regionale dagblad De Stentor. Hulzebosch voelt zich persoonlijk aangevallen door Anema: "Hij vindt dat zijn ploeg het als enige begrepen heeft omdat ze nu een aantal prijzen pakken. Maar het seizoen is nog lang. Het is mijn verantwoordelijkheid dat Nefit als ploeg goed draait. Wij hebben ook zes mannen, de BAM-ploeg vier (vijf, red). Wij kunnen dus ook kiezen."

Hulzebosch maakt zelf zaterdag in Hoorn zijn rentree maar laat de zondagwedstrijden voorlopig links liggen: "Dat is meer iets voor de jonge jongens geworden. Het is veel sprinten en dat is niks voor mij. Maar ik vind de nieuwe opzet een goed idee, het biedt spektakel. Eind januari beginnen de wedstijden op natuurijs, dan moet ik goed zijn."

Overigens liet Jan Maarten Heideman weten na zijn blessure ook best een keer op zaterdag te zien zal zijn. "Zaterdag in Hoorn zal ik er nog niet bij zijn, maar de wedstrijd in Deventer wil ik wel rijden. Daar staat altijd lekker veel publiek langs de baan." Aldus Heideman op de website van de KNSB.