Schaatspeloton.nl - Nieuws - Laatste kunstijs punten DvG Trofee voor Joost Juffermans en Elma de Vries

Laatste kunstijs punten DvG Trofee voor Joost Juffermans en Elma de Vries

geplaatst zondag 20 januari 2008 om 14:25:00 op Schaatspeloton.nl

De jury van de Dick van Gangelen Trofee heeft Joost Juffermans en Elma de Vries aangewezen als Rijders van de Dag in de KNSB Cup Finale. De rijders konden op De Meent dubbele punten behalen voor deze prijs voor de Marathonschaatser van het Jaar. Bob en Elma de Vries gaan nu als leiders in de tussenstand naar het natuurijs.

Alkmaar, Juryleden: Jolanda Grimbergen en Rien de Roon

Heren
Joost Juffermans steeg in deze wedstrijd boven zichzelf uit en bleef met een ronde voorsprong niet alleen maar veillig in het peloton zitten. Als het nodig was haalde hij zelf ook vluchters terug of reed de gaten dicht. Bob de Vries zat in deze harde wedstrijd, die een ware veldslag werd, wel overal bij maar had toch deze keer niet de superkracht om de groep zijn wil op te leggen. Ralf Zwitser was heel actief, bleef het steeds maar weer proberen en gaf de wedstrijd ook gezicht. Alle respect voor de jongelingen Bert van Buren en Jouke Hoogeveen, die in alles-of-niets- pogingen in de finale nog probeerden weg te rijden en moedig ten onder gingen. Dapper vooral van Hoogeveen, die al in de tweede ronde viel.

Punten:
10 pnt: Joost Juffermans
8 pnt: Bob de Vries
3 pnt: Ralf Zwitser
4 pnt: Bert van Buren
2 pnt: Jouke Hoogeveen

+ extra punten PODIUM:
6 pnt: Joost Juffermans
4 pnt: Bob de Vries
2 pnt: Cédric Michaud

Dames
Elma de Vries heerste en verdeelde en bepaalde uiteindelijk ook dat niet zijzelf maar een ander de wedstrijd zou winnen, door in de sprint op de laatste meters in te houden en Mariska de eer van de zege te gunnen. Dat siert een grote sportvrouw! In een wedstrijd die verder bepaald niet overdreven boeiend was, viel deze keer vooral ook Andrea Sikkema op. Samen met smaakmaker Mariska Huisman ging ze er op tijd vandoor om met overtuiging weg te springen voor de overwinning. Jammer alleen voor haar dat het succes dat zij er misschien van gehoopt had uitbleef. Maria Sterk en Karin Maarse waren zeer actief in de wedstrijd, vielen aan en controleerden.

Punten:
10 pnt: Elma de Vries
8 pnt: Mariska Huisman
6 pnt: Andrea Sikkema
4 pnt: Maria Sterk
2 pnt: Karin Maarse

+ extra punten PODIUM:
6 pnt: Mariska Huisma
4 pnt: Elma de Vries
2 pnt: Andrea Sikkema

Ploegen
De dagzege van Joost Juffermans was vooral ook de prestatie van een geweldig team, dat controlerend, ophalend en aanvallend en terugbrengend heel overtuigend de wedstrijd domineerde. Met name Henk Angenent was daarin magistraal. Hij offerde zich als laatste van de ploeg voor Juffermans op en verliet terecht onder groot applaus het ijs.
Net als bij TNT offerden ook de mannen van Nefit zich een voor een op voor het belang van de ploeg, waarin Michaud als sterkste troef uiteindelijk het hoofd moest buigen. Bij de dames was er van opvallend ploegenspel niet echt sprake. In het land der blinden was het team van Van der Wiel dan nog net met één oog koning.

Heren:
10 pnt: TNT Express
8 pnt: Nefit HR Ketels
6 pnt: Adformatie/Jobnews

Dames:
10 pnt: Van der Wiel
8 pnt: Viks Parket
6 pnt: DSB Bank