Schaatspeloton.nl - Nieuws - Christijn Groeneveld verlaat BAM voor TVM

Christijn Groeneveld verlaat BAM voor TVM

geplaatst zondag 14 april 2013 om 17:32:00 op Schaatspeloton.nl

Cupwinnaar en Nederlands Kampioen op natuurijs Christijn Groeneveld maakt de overstap van het BAM-Univé Schaatsteam naar de langebaanformatie van TVM. Groeneveld die ook de Dick van Gangelen Trofee won voegt zich in het groene team van de transportverzekeraar bij Sven Kramer maar ook Koen Verweij en Douwe de Vries die afgelopen seizoen in de marathon uitkwamen rijden komend jaar bij TVM.

Groeneveld heeft nu besloten te kiezen voor een grotere focus op het langebaanschaatsen en krijgt in overleg met TVM hoofdcoach Gerard Kemkers ook ruimte om marathons te rijden. Gerard Kemkers is blij met de komst van Christijn Groeneveld:"Hij heeft voor een nieuwe uitdaging gekozen en wil zich met de overstap naar ons programma als schaatser door ontwikkelen. Christijn is ambitieus en kijkt nadrukkelijk ook naar de Olympische Winterspelen in Sochi. Daarnaast is hij een versterking voor het trainingscollectief".

Christijn Groeneveld:"Ik zie mijn contract bij de TVM schaatsploeg als een mooie kans om in de keuken van een topploeg te kijken en verder te investeren mijzelf en mijn schaatstoekomst. In het marathonschaatsen heb ik met de BAM-ploeg de afgelopen seizoenen mooie prijzen gewonnen. Daar ben ik ze dankbaar voor. Maar ik ben nieuwsgierig hoever ik mij middels een langebaan programma, ook in de marathon, nog verder kan ontwikkelen. De Elfstedentocht blijft mijn ultieme droom".