Schaatspeloton.nl - Nieuws - Roosenboom verkiest langebaan boven marathon

Roosenboom verkiest langebaan boven marathon

geplaatst vrijdag 16 november 2007 om 22:56:00 op Schaatspeloton.nl

Bianca Roosenboom

Bianca Roosenboom

Bianca Roosenboom (Blauwe Stad), die de eerste drie wedstrijden van het seizoen draagster van de Witte Trui was, zal haar focus de komende tijd verschuiven van het marathonschaatsen naar de langebaan. De 18-jarige schaatsster uit Kampen, die haar Witte Trui inmiddels verloren is aan Anniek ter Haar, wil zich de komende tijd gaan richten op het behalen van het WK voor Junioren.

Roosenboom begon het seizoen goed met een zesde plaats in de eerste en een vierde plaats in de tweede KNSB Cup marathon. In haar tweede landelijke seizoen kreeg de voormalige eindwinnares van de regionale Noord-Oost Competitie door die prestaties de Witte Trui om haar schouders. In Haarlem miste Bianca Roosenboom de slag en verloor daardoor de trui aan Anniek ter Haar (Time Out Sport).

Inmiddels is Roosenboom afgezakt naar de derde plek in dit klassement, doordat ze in de vijfde KNSB Cupwedstrijd onder andere door een voetblessure uitviel, en ze zal de komende tijd nog verder dalen. De vijfde KNSB Cup was voor de rijdster van Blauwe Stad namelijk voorlopig de laatste marathon, vorig weekend koos ze al voor de langebaan en via die weg hoopt ze zich richting het WK voor Junioren te schaatsen.

Bekijk ook:

Bianca Roosenboom