Schaatspeloton.nl - Nieuws - Payroll Group stopt als actief sponsor

Payroll Group stopt als actief sponsor

geplaatst dinsdag 19 maart 2013 om 11:15:51 op Schaatspeloton.nl

Na vier jaar stopt Payroll Group haar financiële sponsoring in het marathonschaatsen. Het Top Divisieteam wat onder deze naam afgelopen twee seizoen actief was keert in 2013/14 niet terug in het Top Divisiepeloton. Payroll Group startte in seizoen 2009/10 als co-sponsor bij het toenmalige Eerste Divisieteam Kloosterboer. Na twee jaar ging de specialist in salarisverwerking verder in de Top Divisie als hoofdsponsor van Team Payroll Group.

Al in het eerste sponsorjaar in de Eerste Divisie werd een driejarige sponsorovereenkomst getekend met de Stichting Sportpromotie West Nederland (SSWN). Onder de paraplu van de SSWN werd een plan opgesteld met een opleidingsstrategie waarin 'Team Romex' in de Eerste Divisie fungeerde als kweekvijver van regionaal talent.

Twee jaar op het hoogste niveau zijn verstreken, de balans is opgemaakt en heeft Payroll Group doen besluiten de sponsoring voor het volgende seizoen stop te zetten. Directeur Marco Wijling van de Payroll Group: "De afgelopen twee jaar hebben wij prima meegedaan in de Top Divisie met een podiumplaats van Joost Vink in Tilburg en vorige winter een sterk rijdende Bart Hakkenberg op Nederlands natuurijs. Als bedrijf stellen wij echter doelen aan de sportsponsoring. Het niet voldoende realiseren van deze doelen heeft ons doen besluiten de beschikbare middelen op een andere manier in te zetten."

Voorzitter van de SSWN, Ruud Kappe: "Spijtig maar zeker begrijpelijk. Payroll Group was en is een betrokken sponsor. Het bedrijf heeft de rijders zien groeien vanaf de toenmalige B-rijders tot aan top 10 klasseringen in de Top Divisie. Payroll Group stopt de financiële sponsoring, maar ik ben blij dat ze hebben aangegeven wel een actieve bijdrage te willen blijven leveren in het besturen en het actief zoeken naar nieuwe sponsoren. Daarnaast blijft Romex beschikbaar voor het organiseren van onze trainingskampen in Gerlos en Chamonix."

SSWN zal komend seizoen geen Top Divisieteam op het ijs brengen. Wel gaat deze stichting door met talentontwikkeling in de Eerste Divisie.

Bekijk ook:

Payroll Group wil door naar Top Divisie (7 november 2010)