Schaatspeloton.nl - Nieuws - Alpe d'Huzesteam Alblasserwaard veilt marathonschaatspakken

Alpe d'Huzesteam Alblasserwaard veilt marathonschaatspakken

geplaatst maandag 18 maart 2013 om 23:22:57 op Schaatspeloton.nl

In de strijd tegen kanker veilt een team dat komende zomer meedoet aan de Alpe d'Huzes verschillende marathonschaatspakken. Het uit de Alblasserwaard biedt op hun site teamalpblasserwaard.nl o.a. pakken aan van het BAM-Univé Schaatsteam, Van Werven, Telstar Sport/Primagaz, Husqvarna Gardena en Wadro. Ook is een bod uit te brengen op het Oranje tricot van KPN Marathon Cupwinnaar Christijn Groeneveld.

Schaatsen is vanwege het vele water en de schaatscultuur populair in de Alblasserwaard. Velen van de bewoners van de Alblasserwaard zijn op jonge leeftijd begonnen met schaatsen en gingen met de diverse schaatsclubs die de regio rijk is naar de kunstijsbanen in Den Haag, Dordrecht en Breda om het te leren en later wedstrijden te rijden. Dit heeft het nodige talent voortgebracht en de meest recente voorbeelden hiervan zijn de gebroeders Romeijn uit Ottoland en Bart van den Berg uit Wijngaarden. "Wij van Team Alpblasserwaard houden ook van schaatsen. Natuurlijk is langebaanschaatsen prachtig, maar stiekem vinden we marathonschaatsen minimaal even mooi en heel stiekem nog wel mooier. Het spektakel op de kunstijsbaan en de heroiek op natuurijs doen ons denken aan wielerkoersen, maar dan op de schaats. Tactiek, inzicht, afzien en een strijd met de elementen!" aldus het team op haar website. "Toen we enkele maanden geleden begonnen met onze veiling werden al snel de eerste contacten gelegd binnen de schaatswereld. Na een bezoek aan wat marathons werden diverse rijders en ploegleiders aangesproken en vertelden we ons verhaal van Team Alpblasserwaard en Alpe d'HuZes. Het mooie was dat iedereen die we benaderden enorm postief reageerde en gelijk toezegde onze actie te steunen."

Team van Werven van Rene Ruitenberg, Team Wadro van Henk Angenent, Bob de Vries en Christijn Groenveld van de BAM-ploeg, Jan Maarten Heideman en Jens Zwitser van Husqvarna-Gardena, Bart van den Berg van Team Wadro; ze gaven allemaal iets moois voor de veiling zoals een schaatspak, schaatsjack of muts. Ook zijn een paar heel bijzondere veilingstukken met een prachtig verhaal toegevoegd aan de veiling. Zo gaf Ruud Aerts zijn pak waarin hij de Veluwemeertocht won, kreeg men van Simon Schouten het schaatspak waar de Alternatieve Elfstedentocht in gewonnen werd en had Frank Vreugdenhil zijn pak dat hij droeg tijdens zijn overwinning van de Grote Prijs van Zweden ter beschikking!

Nieuwsgierig geworden naar dit alles en het verhaal dat erbij hoort? Op http://www.teamalpblasserwaard.nl/index.php/veiling is hier alles over te lezen!

Bekijk ook:

Bezoek de veiling met o.a. marathonschaatspakken