Schaatspeloton.nl - Nieuws - Driedaagse prooi voor Telstar Sport/Primagaz

Driedaagse prooi voor Telstar Sport/Primagaz

geplaatst zaterdag 9 maart 2013 om 22:54:53 op Schaatspeloton.nl

Rob Hadders lijkt te schrikken van de snelheid die hij meekrijgt bij de aflossing in de koppelkoers. Aan het eind van de avond zou zijn Telstar Sport/Primagaz de Driedaagse winnen.

Rob Hadders lijkt te schrikken van de snelheid die hij meekrijgt bij de aflossing in de koppelkoers. Aan het eind van de avond zou zijn Telstar Sport/Primagaz de Driedaagse winnen. (bron: Schaatspeloton.nl)

Team Telstar Sport/Primagaz heeft het seizoen afgesloten met de eindzege in de KPN Driedaagse. De blauw-witte formatie ging in het laatste onderdeel, de mass-start, Team De Haan Westerhoff voorbij, de thuisrijders van Schaatscentrum De Uithof eindigde in het klassement als derde. Simon Schouten (Telstar Sport/Primagaz) won de puntenkoers, het koppel Johan Hendriks/Pieter Overmars (Haven Amsterdam) won in de koppelkoers en Peter Nauta (CRV-Interfarms) won de afsluitende mass-start.

In Den Haag begon Team De Haan Westerhoff de finaledag van de KPN Driedaagse als leiders in het klassement. Op het eerste onderdeel, de puntenkoers, ging de zege naar Simon Schouten (Telstar Sport/Primagaz), die daarmee de kandidatuur van zijn ploeg voor de eindzege kracht bijzette. Schouten hield in de puntenstrijd Douwe Bierma (Radson-Jinstal) en Pieter Jan van Eck (Team Brabant) achter zich. Op de vervolgende koppelkoers was het koppel Johan Hendriks/Pieter Overmars (Team Haven Amsterdam) in de finale het slimst en profiteerde van een niet snel genoeg reagerend peloton. Goed aflossend bouwde het tweetal een voorsprong op die door de andere koppels niet meer goed gemaakt werd. Hiermee behaalde Team Haven Amsterdam zijn eerste marathonzege. Achter Hendriks/Overmars bevolkten De Haan Westerhoff en Telstar Sport/Primagaz ook hier het podium.

Daarmee was zeker dat de strijd om de eindzege zou gaan tussen deze twee formaties. Dat leverde in de afsluitende mass-start een slapstickachtige situatie op, waarin Durk Fabriek (De Haan Westerhoff) en Simon Schouten (Telstar Sport/Primagaz) vanaf de start elkaar al zo weinig gunde dat het langzaamrijdende tweetal binnen no-time door het peloton werd gedubbeld. Hiermee was duidelijk dat de strijd om de eindzege door de overgebleven Jouke Hoogeveen (De Haan Westerhoff) en Frank Vreugdenhil (Telstar Sport/Primagaz) beslecht zou gaan worden. Hoogeveen koos de aanval maar kwam niet ver weg, nadat de Amsterdammer was terug gepakt finishte Vreugdenhil makkelijk voor Hoogeveen en stelde zo de eindzege voor Telstar Sport/Primagaz veilig. De zege in de mass-start ging naar Peter Nauta (CRV-Interfarms) die Jan Maarten Heideman (Husqvarna Gardena) en de verrassende Eerste Divisierijder Sjoerd den Hertog (Adviesburo Harry de Wolff) achter zich liet.