Schaatspeloton.nl - Nieuws - Derk Abel Beckeringh en Tessa Witteman winnen 6-Banentoernooi

Derk Abel Beckeringh en Tessa Witteman winnen 6-Banentoernooi

geplaatst zondag 24 februari 2013 om 23:24:52 op Schaatspeloton.nl

In Haarlem hebben Derk Abel Beckeringh (C Divisie), Tessa Witteman (Dames, Witteman/Groenrijk) en Arnold Gaasenbeek (Masters) de eindzege in het 6-Banentoernooi behaald. Beckeringh hield in de eindstand Stefan Wolffenbuttel die de finalewedstrijd won en Remco Schouten achter zich. Tessa Witteman won de finale en passeerde zo zus Lucy Hutten-Witteman (Witteman/Groenrijk) die als leidster de finale begon, Manoek van Emmerik mocht als derde naar het eindpodium.

In de C Divisie had Derk Abel Beckeringh al een haast niet te overbruggen voorsprong op de concurrentie. Stefan Wolffenbuttel won de finalewedstrijd in Haarlem in de sprint van het eerste deel van het peloton. Beckeringh werd tweede in de daguitslag voor Christiaan Hoekstra. Op het eindpodium werd Beckeringh geflankeerd door Stefan Wolffenbuttel en Remco Schouten, Jochem Uytdehaage eindigde op de vierde plaats net naast het eindpodium.

Bij de Dames was de strijd in het 6-Banentoernooi al het hele seizoen een zussenstrijd tussen Tessa Witteman en Lucy Hutten-Witteman. De oudste zus Lucy Hutten-Wtteman begon de finale als leidster in het klassement maar zag haar jongere zus Tessa Witteman de massasprint winnen en zo de eindzege veilig stellen. In de finale eindigde Kelly Schouten als tweede, Akke Pronk werd derde. Lucy Hutten-Wtteman finishte als derde. In de eindrangschikking won Tessa Witteman zo met een voorsprong van vier punten, Manouk van Emmerik mocht zich bij de zussen voegen.

Bij de Masters zag Arnold Gaasenbeek zijn eindzege niet meer in gevaar komen ondanks dat de schaatser uit Maarssen de beslissende ontsnapping van elf man miste. In de kopgroep toonde Paul Robijn zich het sterkst, in de strijd om de dagzege liet hij Robert Gaasenbeek en Edwin Roetman achter zich. De derde plaats bracht Roetman net niet op het eindpodium. Dat werd naast eindwinnaar Arnold Gaasenbeek bevolkt door Stan Nelissen en Sjaak Botman.