Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gronings Kampioenen verlengen voor een jaar

Gronings Kampioenen verlengen voor een jaar

geplaatst woensdag 21 november 2007 om 22:09:00 op Schaatspeloton.nl

Rudi Groenendal, Daniëlle Bekkering (Team Bekkering/Frisia) en Koeno Mulder zijn op ijsbaan Kardinge Gewestelijk Kampioen geworden van het Gewest Groningen. Alle drie de rijders prolongeerde daarmee deze titel. Nadat Gelderland en Overijssel afgelopen weekend hun gewestelijke titelstrijd hadden was het vandaag dus de beurt aan Groningen. Het volgende gewest dat aan de beurt is voor haar kampioenschappen is op 1 december Zuid-Holland.

In Groningen was het dus aan de bekende namen om de gewestelijke titels weg te kapen. Bij de Heren was Rudi Groenendal 75 ronden het sterkst van een viermanskopgroep. De klassementsleider in de B Divisie had samen met de B-rijders Klaas van der Wal (Haijma) en Mark Horsten en regionaal C-rijder Wierd Osinga een ronde voorsprong genomen op het kleine peloton. In de finale was Rudi Groenendal dus het sterkst en prolongeerde zo zijn Groningse titel. De ‘regionaal' in de kopgroep, Wierd Osinga, pakte achter Rudi Groenendal de zilveren medaille. Mark Horsten eindigde als derde en ging met het brons naar huis.

Bij de Dames gingen de eerste plekken naar de vier landelijke rijdsters die op Kardinge aanwezig waren. Daniëlle Bekkering verlengde na 40 ronden wedstrijd haar Gewestelijke Titel voor een seizoen. Ellen Waijer (Pro Horeca) en Karin Maarse (DSB Bank) die respectievelijk als tweede en derde eindigden legde beslag op het gewestlijk zilver en brons.
Net als bij de Heren en Dames prolongeerde bij de Masters de Gewestelijk Kampioen zijn titel. De bij de B-rijders uitkomende Koeno Mulder was na 60 ronden te sterk voor zijn provinciegenoten. De regerend Open Nederlands Kampioen op natuurijs, Albert Bakker, kwam als tweede over de meet en behaalde zo de zilveren medaille. De derde podiumplek en de bronzen medaille was voor Eppie Wiersema.

Drie gewesten hebben na vandaag hun Gewestelijke Kampioenschappen verreden. Afgelopen zondag waren dat Overijssel en Gelderland in Deventer, Groningen volgde vandaag in Groningen-Stad.
Zuid-Holland volgt nu als volgende gewest met de titelstrijd op 1 december in Den Haag. Voor Drenthe is het kampioenschap gesplitst, eerste de Heren en Masters op 12 december waarna de Drentse Dames pas op 2 januari volgen. Het gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland heeft op 13 januari het kampioenschap in Breda, traditioneel gelijk met het Belgische Kampioenschap. Op diezelfde zondag is in Haarlem ook het Gewestelijke Kampioenschap van Noord-Holland/Utrecht.

Bekijk ook:

Bekijk de uitslag Masters
Bekijk de uitslag Dames
Bekijk de uitslag Heren