Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jorrit Extercatte en Annemarie Pasveer eindwinnaars Leisure World Oost

Jorrit Extercatte en Annemarie Pasveer eindwinnaars Leisure World Oost

geplaatst zondag 17 februari 2013 om 20:22:53 op Schaatspeloton.nl

Het eindklassement van de regionale Leisure World Oostcompetitie is zaterdagavond gewonnen door Jorrit Extercatte (C Divisie), Annemarie Pasveer (Dames) en André Klompmaker (Masters). De finalewedstrijd van de competitie die verreden wordt op de ijsbanen van Dronten, Deventer, Nijmegen en Enschede werd in die laatste plaats gewonnen door Aleid Klompmaker (C Divisie), Annemarie Pasveer (Dames) en René van der Meulen (Masters). De Leisure World Oostcompetitie is de eerste baancompetitie die haar finale heeft beleefd.

In de C Divisie ging de dagzege in Enschede naar Aleid Klompmaker, zoon van vader André die eindwinnaar zou worden van de competitie bij de Masters. De jonge Klompmaker liet na 60 ronden Jorrit Extercatte achter zich die de eindzege in de 4-banencompetitie veilig stelde. Jan Korenberg finishte in de finale als derde en zag zich in de eindrangschikking terug op de tweede plaats, de derde plaats in het eindklassement ging naar Joost Koelen.

Bij de Dames sloot klassementsleidster Annemarie Pasveer de competitie af in stijl. Pasveer klopte Britt vanden Boogert en Chantal Hendriks in de finalewedstrijd. Op het eindpodium van de competitie werd ze geflankeerd door Geertruida van Wonderen en Chantal Hendriks. Bij de Masters was de finalewinst voor René van der Meulen. Van der Meulen was het sterkst van een kopgroep van zes met een ronde voorsprong op het peloton. Kurt van de Nes en André Klompmaker, die zijn eindzege vielig stelde, waren goed voor plek twee en drie. Deze drie namen kwamen ook terug op het eindpodium van het klassement. Van de Nes bezette ook hier de tweede plek, Van der Meulen was goed voor de derde eindstek.