Schaatspeloton.nl - Nieuws - Enkelblessure voor Jolanda Langeland

Enkelblessure voor Jolanda Langeland

geplaatst maandag 12 november 2007 om 16:43:00 op Schaatspeloton.nl

Jolanda Langeland

Jolanda Langeland

Jolanda Langeland (Steenbergen Fietsen) heeft vrijdag een enkelblessure opgelopen en is daardoor enige tijd uitgeschakeld. Langeland liep een scheurtje in de bovenste enkelband op terwijl zij schaatsles gaf aan een school in Borger. Afgelopen zaterdag mistte de in het klassement goed geplaatste Bedumse al de vijfde wedstrijd in de KNSB Cup. Hoelang het herstel precies gaat duren is nog niet bekend.

De 26-jarige nummer zeven in het tussenklassement van de KNSB Cup meldde op haar site: "Vrijdag was ik voor het Schoolschaatsproject van SportDrenthe in Borger. De school zou een theorieles krijgen, waarna we 's middags in de gymzaal een "droogtraining" zouden doen. Alles verliep erg leuk, kinderen waren enthousiast en hadden zich prima vermaakt tijdens beide lessen. Aan het einde van de gymles was er wat tijd over en dus konden we nog mooi een eindspel doen. Tijdens dit eindspel ging ik behoorlijk door mijn enkel en wist gelijk dat het niet goed was. Een ei, net boven mijn enkel, was het directe gevolg dus gelijk koelen in de kleedkamer."

In eerste instantie sloot de dokter na wat testen uit dat er iets afgescheurd was in de enkel. Voor de zekerheid besloot Langeland echter haar enkel verder te laten nakijken bij het UMCG in Groningen. Daar werd geconstateerd dat de bovenste enkelbanden van de schaatsster waren in gescheurd. "Alle artsen heb ik gevraagd hoe lang het ging duren... maar hier zat behoorlijk wat verschil in. Van: ‘je kan het seizoen wel op je buik schrijven' tot ‘Het kost je zes weken'. Niet echt hoopgevend allemaal, toch heb ik er zelf nog vertrouwen in dat ik volgende week weer rustig kan schaatsen, maar misschien denk ik er iets te rooskleurig over...", aldus Jolanda Langeland.

Bekijk ook:

Jolanda Langeland