Schaatspeloton.nl - Nieuws - A-ware Food Group nieuwe hoofdsponsor De Haan Westerhoff

A-ware Food Group nieuwe hoofdsponsor De Haan Westerhoff

geplaatst woensdag 30 januari 2013 om 12:59:05 op Schaatspeloton.nl

De marathonploeg van De Haan Westerhoff zal komend seizoen met A-ware Food Group een nieuwe hoofdsponsor krijgen. Dit meldt de nieuwe hoofdsponsor in een persbericht op haar website. Directeur Paul Olijve van De Haan Westerhoff uit Drachten blijft nauw bij het team van ploegleider Jan de Jager en trainer Henk Gemser betrokken. Hij blijft mede verantwoordelijk voor de zakelijke organisatie rondom het team.

Succesvol schaatstrainer Henk Gemser wil de komende jaren de prestaties van zijn, zes schaatsers tellende, marathonploeg vergroten door een intensief trainingsprogramma. Na jaren van succes in het langebaanschaatsen is Gemser sinds september 2012 trainer van een ploeg talentvolle marathonschaatsers. Het team wil door omvangrijkere trainingen meer podiumplekken veroveren. Het team is goed op weg. In de eerste helft van dit schaatsseizoen zijn tijdens zeventien kunstijswedstrijden tien podiumplekken behaald. De marathonploeg van ‘De Haan Westerhoff' is uitgegroeid tot een topteam met serieuze medaillekansen. Het toekomstperspectief van dit ambitieuze team is, mede door de jonge schaatsers, ronduit goed te noemen. Gemser is verantwoordelijk voor het schaats technische trainingsgedeelte. Voormalig marathonschaatser Jan de Jager is ploegleider en staat tijdens de wedstrijden op het ijs.

De marathonploeg van de huidige sponsor ‘De Haan Westerhoff' kan haar doelstelling verwezenlijken door de uitgebreidere trainingsfaciliteiten die door een nieuwe sponsor mogelijk worden gemaakt. In het voorjaar van 2013 neemt A-ware Food Group de sponsoring van ‘De Haan Westerhoff' uit Drachten over. Trainer Henk Gemser, teammanager Ingrid Dijkstra en ploegleider Jan de Jager zijn trots op en zeer gelukkig met de nieuwe sponsor A-ware Food Group. "We kunnen nu de plannen realiseren die we hebben met dit team. Met de nieuwe hoofdsponsor A-ware Food Group is de kwaliteit geborgd en zijn zekerheden voor de lange termijn gegeven." Aldus Henk Gemser.

Henk Gemser is de voormalig trainer van de diverse Nederlandse kernploegen. Daarnaast was hij de Nederlandse chef de mission voor de Olympische Winterspelen 2010 in Vancouver. Als bondscoach van de gezamenlijke allround/sprint kernploeg beleefde hij zijn grootste succes tijdens de Olympische Winterspelen 1998 in Nagano. Daar haalden ‘zijn' vier sporters 5 medailles; 2 x zilver en 3 x goud.
A-ware Food Group presenteert in het voorjaar van 2013 samen met de marathonploeg de plannen voor het komend seizoen. Dit oer-hollandse familiebedrijf rijpt, versnijdt, verpakt en verhandelt kazen. Daarnaast opent zij eind 2014 een kaasfabriek in het Friese Heerenveen. "De schaatssport past bij het oer-hollandse product kaas waar wij dagelijks mee werken. Daarnaast hebben wij vertrouwen in de visie en strategie van Henk Gemser om jonge schaatstalenten te ontwikkelen. Ik vind het mooi dat wij als A-ware Food Group hier een bijdrage aan kunnen leveren." Aldus CEO Jan Anker.

Team ‘De Haan Westerhoff'
Het team, op dit moment bekend onder de naam ‘De Haan Westerhoff is een marathonschaatsploeg', acteert onder leiding van Henk Gemser, oud marathonschaatser Jan de Jager en een begeleidingsteam. De rijders binnen de ploeg zijn Jouke Hoogeveen, Durk Fabriek, Crispijn Ariens, Niels Mesu, Jan van Loon en Ruurd Dijkstra. In de Eerste Divisie rijdt marathontalent Bjorn Bakker. Naast ambities in de marathonsport heeft de ploeg ook plannen op de langebaan.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2013