Schaatspeloton.nl - Nieuws - Tristan Loy stelt Werelduurrecordpoging uit

Tristan Loy stelt Werelduurrecordpoging uit

geplaatst donderdag 20 maart 2008 om 12:08:00 op Schaatspeloton.nl

Tristan Loy zal dit seizoen het Werelduurrecord van Casper Helling niet meer aanvallen.

Tristan Loy zal dit seizoen het Werelduurrecord van Casper Helling niet meer aanvallen.

Tristan Loy (BAM Schaatsteam) heeft besloten pas volgend seizoen een aanval te gaan doen op het Werelduurrecord. De 34-jarige Franse tempobeul was oorspronkelijk van plan na afloop van dit seizoen een aanval te doen, maar zag hier door gebrek aan vorm van af. Het record staat met 41 kilometer, 969 meter en 10 centimeter op naam van Casper Helling.

"Nee, ik zal het werelduurrecord dit seizoen niet aanvallen", bevestigde Loy. "Na de natuurijsmaand merkte ik dat mijn vorm niet goed genoeg was om het record te breken." Dit gevoel werd voor de Fransman bevestigd op het Wereldkampioenschap afstanden, waarna hij de stekker uit de recordpoging trok. "Ik hoop het wel volgend seizoen te proberen." Aldus Loy die dit seizoen onder andere derde werd bij de Finland Ice Marathon in Kuopio en in het eindklassement van de Essent World Grand Prix op natuurijs als vijfde eindigde.

Aan het begin van het seizoen werd nog bekend gemaakt dat Tristan Loy aan het eind van dit seizoen in Heerenveen het Werelduurrecord zou gaan aanvallen. Het record is een jaar geleden door Casper Helling in Salt Lake City gezet op 41 kilometer, 969 meter en 10 centimeter.

Bekijk ook:

Tristan Loy
Aanval op Werelduurrecord door Tristan Loy (25 oktober 2007)