Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sam Boon eindwinnaar KPN Marathon Cup Eerste Divisie

Sam Boon eindwinnaar KPN Marathon Cup Eerste Divisie

geplaatst zaterdag 19 januari 2013 om 20:53:05 op Schaatspeloton.nl

Sam Boon was de grote winnaar in de Eerste Divisie, hij ging zowel met de cup in het algemene als jongerenklassement naar huis.

Sam Boon was de grote winnaar in de Eerste Divisie, hij ging zowel met de cup in het algemene als jongerenklassement naar huis. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Amsterdam is Sam Boon (Bola Tulpenveredeling) gehuldigd als de eindwinnaar van de KPN Marathon Cup in de Eerste Divisie. De wedstrijd werd op de Jaap Edenbaan gewonnen door Bob de Jong (BAM-Univé Schaatsteam) die solo aankwam na in de finale weggesprongen te zijn uit de kopgroep, Peter Duits en Thom van Beek (Project 2018) werden twee en drie.

Opvallend was in Amsterdam het rijden van Bob de Jong. De Jong die dit seizoen tussen de Top en Eerste Divisie valt mocht bij de finale meerijden, waar normaal Top Divisierijders de finalewedstrijd mijden. De Jong slaagde er vroeg in de wedstrijd in solo een ronde voorsprong te pakken, maar miste de slag toen een volgende groep een ronde pakte op het peloton. In de finale was de Olympisch kampioen te sterk voor de Eerste Divisierijders en reed opnieuw zijn medekoplopers op een ronde. Achter De Jong ging de tweede plaats naar Peter Duits die in de finale weg was gesprongen uit de kopgroep, Thom van Beek was goed voor plek drie.

In de klassementen was het een dubbelslag voor Sam Boon. Zowel in de strijd om het algemene als ook om het jongerenklassement zag hij op het eindpodium Sjoerd den Hertog (Adviesburo Harry de Wolff) en Roy Mulder (Team Appel Beton) naast zich staan. In het algemene klassement was Den Hertog goed voor de tweede plaats en moest Mulder genoegen nemen met de derde plaats, in het jongerenklassement was dit precies andersom. Het ploegenklassement ging in de Eerste Divisie naar Adviesburo Harry de Wolff voor Team Appel Beton en Team Haven Amsterdam.

Bekijk ook:

Uitslag