Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van Alstede en Last-Kijk in de Vegte snelst in kampioenschap Overijssel/Gelderland

Van Alstede en Last-Kijk in de Vegte snelst in kampioenschap Overijssel/Gelderland

geplaatst vrijdag 11 januari 2013 om 23:29:12 op Schaatspeloton.nl

Tijdens het gezamenlijke Gewestelijke Kampioenschap van Overijssel en Gelderland hebben de Overijsselaars Leon van Alstede (Heren) en Erna Last-Kijk in de Vegte (Dames, Palet Schilderwerken) de overall wedstrijd gewonnen. Van de Gelderse schaatsers waren Peter Duits (Heren) en Britt Vanden Boogert (Dames) het beste in de wedstrijd en gingen zo met de titel van hun gewest naar huis. Bij de Masters won de Gelderse André Klompmaker de wedstrijd en was René van der Meulen het best van Overijssel.

De onafhankelijke KNSB Gewesten Overijssel en Gelderland rijden sinds jaar en dag gezamenlijk hun gewestelijke kampioenschappen. Dit jaar werd de strijd op neutraal terrein in het Flevolandse Dronten verreden. Bij de Heren ging de winst, en daarmee de titel van Overijssel verrassend naar de 21-jarige Leon van Alstede uit Enschede. Van Alstede won in de sprint van landelijk Eerste Divisierijder Peter Duits uit het Gelderse Elspeet die daarmee de titel van zijn gewest opeiste. Het Overijsselse zilver ging naar de als derde gefinishte Jorrit Extercatte, terwijl het brons was voor de als zevende genishte Tim Oude Wolcherink. Het Gelderse zilver en brons was respectievelijk voor Gijs van Dorst (4e) en Arne Botter (5e).

Bij de Dames pakte de landelijke rijdsters Erna Last-Kijk in de Vegte (Palet Schilderwerken) en Sharon Hendriks (Renault Ladiesteam) gezamenlijk twee ronden voorsprong. De dames, beiden uit Overijssel afkomstig, streden om de zege waarin Last-Kijk in de Vegte aan het lange eind trok, Sharon Hendriks moest genoegen nemen met het zilver, maar zag zich op het podium vergezeld van haar zus Chantal Hendriks die in het peloton als zesde finishte en daarmee het Overijsselse zilver behaalde. Bij de Gelderse dames ging de zege onbedreigd naar Britt Vanden Boogert. De schaatsster uit Middelaar pakte als enige één ronde voorsprong te pakken en haalde zo de titel binnen. Achter haar gingen Laura van Ramshorst en Talita van Hartskamp met het Gelderse zilver en brons naar huis.

De Gelderse Master André Klompmaker pakte samen met de Overijsselse Masters René van der Meulen en Kurt van de Nes een ronde voorsprong op het peloton. Voor Klompmaker was daarmee de gewestelijke titel al binnen. Terwijl Van der Meulen en Van de Nes om de Overijsselse zege gingen strijden reed Klompmaker in de finale weg en won de gezamenlijke wedstrijd. Achter Klompmaker won Van der Meulen de sprint om de titel van Overijssel en moest Van de Nes genoegen nemen met zilver. Koeno Mulder was best-of-the-rest en behaalde het Overijsselse brons. Fred van den Tempel, op de vijfde, en Henri Heijltjes, op de negende plaats, waren daarna goed voor het overige Gelderse eremetaal.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Heren
Uitslag Dames