Schaatspeloton.nl - Nieuws - Amsterdamse zege 6-Banentoernooi voor Stefan Wolffenbuttel en Michelle de Bruijn

Amsterdamse zege 6-Banentoernooi voor Stefan Wolffenbuttel en Michelle de Bruijn

geplaatst donderdag 3 januari 2013 om 16:35:03 op Schaatspeloton.nl

Stefan Wolffenbuttel (C Divisie), Michelle de Bruijn (Dames) en Arjan Bakker (Masters) hebben de achtste wedstrijd in het 6-Banentoernooi gewonnen. Wolffenbuttel was in Amsterdam de sterkste van een negenmanskopgroep door Jochem Uytdehaage en klassementsleider Derk Abel Beckeringh in de sprint te kloppen. Michelle de Bruijn soleerde naar de zege voor Tessa Witteman (Witteman/Groenrijk) en Manon Dol (De Goudse Verzekeringen).

In de C Divisie ging een kopgroep van negen man rond de nummer twee van het klassement, Mark van der Harst, miste de slag terwijl voor de rest de volledige top-8 van het klassement aanwezig was in de groep die een ronde voorsprong pakte. In de finale toonde Stefan Wolffenbuttel zich in de laatste ronde te snel voor voormalig Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage die alweer zijn derde tweede plek van het seizoen behaalde. Klassementsleider Derk Abel Beckeringh werd derde en staat met een ruime voorsprong van 32 punten aan de leiding.

Bij de Dames verraste Michelle de Bruijn door een solovlucht succesvol te kunnen afronden. De Bruijn, die nog niet eerder op het podium stond, zag achter haar Tessa Witteman de sprint van het peloton winnen. Door haar tweede plek kwam Tessa Witteman in het klassement in punten gelijk met haar zus Lucy Hutten-Witteman (Witteman/Groenrijk) die achter Manon Dol vierde werd. In het klassement staan de gezusters Witteman nu met 122,1 punten slechts 2,1 punt voor op Dol.

Bij de Masters was de zege voor kersvers Nederlands Kampioen Arjan Bakker. Bakker klopte in een kopgroep van vijf Edwin Roetman en Stan Nelissen die twee en drie werden. Klassementsleider Arnold Gaasenbeek finishte voor medevluchter Paul Robijn op de vierde plek en behoudt zijn leidende positie.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie