Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dubbelslag Lucy Hutten-Witteman in 6-Banentoernooi

Dubbelslag Lucy Hutten-Witteman in 6-Banentoernooi

geplaatst maandag 24 december 2012 om 22:11:52 op Schaatspeloton.nl

Lucy Hutten-Wtteman (Witteman/Groenrijk) heeft zondagavond in Utrecht goede zaken gedaan tijdens de zevende wedstrijd in het 6-Banentoernooi. De voormalige landelijk rijdster slaagde er in 40 ronden wedstrijd in solo een ronde voorsprong te pakken op het peloton. Met haar zege nam ze de leiding in het klassement over van zus Tessa Witteman (Witteman/Groenrijk). Stefan Wolffenbuttel en Arnold Gaasenbeek wonnen respectievelijk in de C Divisie en bij de Masters.

In de C Divisie slaagde Stefan Wolffenbuttel en Richard Louman er in gezamenlijk het peloton op een ronde achterstand te zetten. In de laatste ronde van de finale reed Wolffenbuttel bij zijn vluchtmakker weg en kwam met lichte voorsprong als winnaar over de streep. Jochem Uytdehaage mocht als derde de vluchters op het podium vergezellen. Derk Abel Beckeringh behoud een riante voorsprong in het klassement.

Bij de Dames wist Lucy Hutten-Witteman dus een coupe te plegen door solo het peloton te dubbelen. Manon Dol en Annemarie Vriend legde achter de Oegstgeestse beslag op de tweede en derde plaats. Bij de Masters won klassementsleider Arnold Gaasenbeek voor het eerst dit seizoen. Hij was na 75 ronden te sterk voor Arjan Bakker met wie hij samen twee ronden voorsprong had gepakt op het peloton. Robert Gaasenbeek was het sterkst van een achtervolgende groep van zeven en mocht zich bij zijn broer voegen op het podium.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie