Schaatspeloton.nl - Nieuws - Mariska Huisman brengt thuispubliek op de banken met zege

Mariska Huisman brengt thuispubliek op de banken met zege

geplaatst zaterdag 22 december 2012 om 20:31:40 op Schaatspeloton.nl

Mariska Huisman mag voor haar thuispubliek juichen als winnares van de elfde KPN Marathon Cup.

Mariska Huisman mag voor haar thuispubliek juichen als winnares van de elfde KPN Marathon Cup. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Hoorn heeft Mariska Huisman (Beteropenhaardhout.nl) de elfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. De West-Friese klassementsleidster bracht het in grote getalen aanwezige publiek op haar thuisbaan op de banken door in de massasprint Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) en Carla Zielman (CENNED) te kloppen. Huisman behield met haar zege het oranje leiderspak, Iris van der Stelt (MKBasics.nl) bleef in het wit.

Op ijsbaan De Westfries kreeg het publiek een leuke wedstrijd voorgeschoteld met een hoop speldenprikken van verschillende kanten. De belangrijkste aanval die enige tijd kansrijk leek te kunnen worden was er een van Erna Last-Kijk in de Vegte (Palet Schilderwerken), Kimberly Muusse (MKBasics.nl) en Heleen van Vliet (ACE Team) die een halve baan voorsprong pakte op het peloton waar de dames van Okkinga Communicatie en Beteropenhaardhout.nl controleerde voor hun sprinters. Het was uiteindelijke Mariska Huisman die het thuispubliek gaf waarvoor ze waren gekomen. Nadat het vluchtend trio van Last-Kijk in de Vegte, Muusse en Van Vliet was teruggepakt was het Huisman die met een sterke eindsprint haar thuispubliek op de banken kon krijgen. Achter Huisman, die met haar zege de leiding in het klassement tot bijna 50 punten uitbouwde, waren Foske Tamar van der Wal en Carla Zielman goed voor de tweede en derde plaats.

Bekijk ook:

Uitslag