Schaatspeloton.nl - Nieuws - Astrid de Graaf en John van Dijk winnen Amsterdamse titels

Astrid de Graaf en John van Dijk winnen Amsterdamse titels

geplaatst donderdag 6 maart 2008 om 15:04:22 op Schaatspeloton.nl

Het jaarlijkse marathonkampioenschap van Amsterdam werd woensdagavond onder goede omstandigheden verreden. De wedstrijd over 75 ronden telde circa 100 gestarte deelnemers, zowel Dames als Heren. Uiteindelijk waren het Astrid de Graaf en John van Dijk die de traditionele afsluiting van het baanseizoen in de hoofdstad wonnen. Volgens de organisatoren was het marathonseizoen op de Jaap Edenbaan erg succesvol.

Direct in de beginfase van de afsluitingswedstrijd werd het tempo behoorlijk hoog opgeschroefd en waren er diverse ontsnappingspogingen die allen mislukten door een fel jagend peloton. In de slot fase gelukte het 9 rijders en 2 rijdsters een ronde voorsprong te nemen, deze groep bestond uit de dames Marianne Gerrits en Astrid de Graaf en de heren Hans en Tim Griffioen, Thijs Smit, John van Dijk, Cees Schep, Kevin Floris, Dennis Spijkerboer, Greg Nieuwenhuijsen en Jan Hubert.

Nadat het peloton op 70 ronden was afgesprint, bleven er 11 rijders(sters) over waar Astrid de Graaf haar titel prolongeerde voor Marianne Gerrits en John van Dijk zijn eerste titel als Kampioen van Amsterdam behaalde.

Met deze wedstrijd is het succesvolle marathonseizoen in Amsterdam afgesloten. Dit seizoen was de Jaap Edenbaan het decor van zes wedstrijden om de KNSB Cup, de Essent Cup, de baanjeugdcompetitie (11 wedstrijden op woensdagmiddag) en de avondcompetities voor de dames 1, 2 en 3, de senioren C1, C2 en C3 en de Masters 1, 2 en 3 (totaal 23 wedstrijden). In de baanwedstrijden waren behalve voor de individuele deelnemers ereprijzen te verdienen ook voor het eerst dankzij de sponsoring van de Jaap Edenbaan geldprijzen te verdienen voor de 5 best presterende clubs.

De organisatoren hopen volgend jaar minimaal weer een zelfde programma neer te kunnen zetten "Tenslotte bedanken we de sponsoren, de ijsmeesters van de Jaap Edenbaan voor de voortreffelijke ijsvloer, de juryleden (40 wedstrijden actief), KNSB voor de ondersteuning bij de landelijke wedstrijden en de directie Jaap Edenbaan voor de soepele medewerking op allerlei gebied."