Schaatspeloton.nl - Nieuws - Groningse zeges Vreugdenhil en Lollobrigida

Groningse zeges Vreugdenhil en Lollobrigida

geplaatst zaterdag 8 december 2012 om 21:58:58 op Schaatspeloton.nl

Frank Vreugdenhil (Telstar Sport/Primgaz) en Francesca Lollobrigida (Fabulous Fabs) hebben in Groningen de negende KPN Marathon Cup gewonnen. Vreugdenhil klopte op de meet Frederik Nauta (Radson-Jinstal) met wie hij in de finale het sprintende peloton voor bleef. Lollobrigida was het snelst in de massasprint voor Mariska Huisman (Beteropenhaardhout.nl) die met haar tweede plek de oranje leiderstrui heroverde.

De vluchters Frank Vreugdenhil en Frederik Nauta verschalkte in het slot van de wedstrijd het peloton door gezamenlijk de aanval te kiezen. Vreugdenhil en Nauta bleven het peloton, waarin hun ploeggenoten afstoppend werk deden, voor waarna Vreugdenhil op zijn thuisbaan de zege voor zich opeiste. Voor de 28-jarige Elderslooër was het de tweede overwinning van het seizoen. Gary Hekman (Van Werven) won op korte afstand de sprint van het peloton en mocht als derde naar het podium. In het klassement hield Crispijn Ariëns (De Haan Westerhoff) stand, Ariëns leidt in het klassement met 1,9 punten voorsprong op Christijn Groeneveld (BAM-Univé Schaatsteam) die na een vierde plek in Groningen nu tweede staat in de strijd om het oranje.

Bij de Dames werd de winnares wel bepaald in een massasprint en was het Francesca Lollobrigida die aan het langste eind trok. De Italiaanse was in Kardinge Mariska Huisman en Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) in de massasprint te snel af. Huisman deed naast haar tweede plaats goede zaken in de tussensprints en nam de oranje leiderstrui terug die ze eerder door afwezigheid vanwege deelname aan de Essent ISU World Cup moest afstaan.

Erik Jan Kooiman (Schaatscentrum De Uithof) ging in de Eerste Divisie met de zege naar huis. De voormalig leider in het algemene klassement won met een lichte voorsprong op het peloton de wedstrijd in Groningen. Achter Kooiman won Top Divisierijder Jaap Ketelaar (Team JB Besturingstechniek) de sprint van het peloton, Sjoerd den Hertog (Adviesburo Harry de Wolff) mocht als derde naar het podium. Sam Boon (Bola veredelingen) die als vierde finishte behield zowel de oranje als witte leiderstrui.

Bekijk ook:

Uitslag Heren Top Divisie
Uitslag Dames Top Divisie
Uitslag Heren Eerste Divisie