Schaatspeloton.nl - Nieuws - Arnt Jalvingh snelste van Eerste Divisieaanvallers

Arnt Jalvingh snelste van Eerste Divisieaanvallers

geplaatst zaterdag 24 november 2012 om 19:22:33 op Schaatspeloton.nl

Arnt Jalvingh wint de Eerste Divisiemarathon in Tilburg, Johan Bakker weet zich geklopt.

Arnt Jalvingh wint de Eerste Divisiemarathon in Tilburg, Johan Bakker weet zich geklopt. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Tilburg heeft Arnt Jalvingh (Adviesburo Harry de Wolff) de zevende Eerste Divisiewedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. Jalvingh klopte na 100 ronden medevluchter Johan Bakker (Sport2000/Stehmann) met wie hij in de finale ontsnapt was uit een kopgroep van zes met een ronde voorsprong. Achter Jalvingh en Bakker legde Roy Mulder (Team Appel Beton) beslag op de derde plaats.

Het waren in Tilburg de aanvallers die de wedstrijd konden beslissen. Nadat vroeg in de wedstrijd een kopgroep van Jelmer Looijesteijn (Adviesburo Harry de Wolff), Engbert de Vegt (Delangemassage.nl), Johan Bakker en de voor het eerst dit seizoen rijdende Kai Reus lang in de aanval was, was het met nog zo'n 15 ronden op het bord een kopgroep van zes die een ronde voorsprong pakte. Hierin was opnieuw ook Bakker vertegenwoordigd , hij was het daarna die na het afsprinten van het peloton samen met Arnt Jalvingh in de finale opnieuw de aanval zocht. Achter Bakker en Jalvingh treuzelden medevluchters Hanns Schlkwijk (Paul van Vilsteren), Barry de Vries, Erik Valent (Team Haven Amsterdam) en Roy Mulder (Team Appel Beton) in de achtervolging waardoor het tweetal om de zege kon gaan sprinten. Hierin Jalvingh het snelste en moest Johan Bakker genoegen nemen met de tweede plaats, Roy Mulder die in de slotfase nog bij de achtervolgers was weggesprongen werd derde.

Klassementsleider Erik Jan Kooiman (Schaatscentrum De Uithof) kwam er in de sprint van het peloton niet aan te pas en finishte pas als 34e. De Lekkerkerker behield echter de oranje leiderstrui. Sam Boon (Bola veredelingen) nam in het jongerenklassement de witte leiderstrui over van Robert Post (Steenbergen Fietsen).

Bekijk ook:

Uitslag