Schaatspeloton.nl - Nieuws - NK Masters en Eerste Divisie uur vervroegd voor jeugdclinic

NK Masters en Eerste Divisie uur vervroegd voor jeugdclinic

geplaatst vrijdag 9 november 2012 om 09:27:28 op Schaatspeloton.nl

Op Tweede Kerstdag zullen de Masters en Eerste Divisie een uur eerder van start gaan dan oorspronkelijk gepland. In Utrecht beginnen de Masters om 11:00 uur, de Eerste Divisie start nu om 12:00 uur. De verschuiving is gedaan in het kader van een clinic van sponsor Unox met marathonschaatsers om de jeugd enthousiast te maken voor het marathonschaatsen.

De Masters stonden op het ijs van de Utrechtse Vechtsebanen voor Tweede Kerstdag op de rol om 12.00 uur, maar dat wordt nu al om 11.00 uur. De rijders uit de Eerste Divisie zouden aanvankelijk starten om 13.00 uur, en zij strijden nu al vanaf 12.00 uur om de Nederlandse titel.

Reden van de verschuiving is zoals gezegd een clinic voor jeugdschaatsers. Die wordt gehouden door Unox, dat niet alleen het natuurijscircuit in Nederland ondersteunt, maar met ingang van dit seizoen ook co-sponsor is geworden van de wedstrijden op kunstijs. Deel van die overeenkomst is dat er gedurende het marathonseizoen vier clinics worden gehouden voor jeugdschaatsers. Daarbij zijn dan ook weer toppers uit het peloton betrokken.

"De bedoeling daarvan is kinderen in contact te brengen met sport, en ze ook te laten kennismaken met de manier waarop topsporters dat beleven", vertelt Teun Breedijk, competitieleider marathon bij de KNSB. "De clinics worden verzorgd door rijders als onder anderen Mariska Huisman, Jan Maarten Heideman en Wieteke Cramer."

In totaal zijn er vier clinics, in ieder geval bij de wedstrijden in Haarlem en Amsterdam en dus het NK in Utrecht.