Schaatspeloton.nl - Nieuws - Aanvaller Hoogeveen juicht te vroeg, Stroetinga wint in Den Haag

Aanvaller Hoogeveen juicht te vroeg, Stroetinga wint in Den Haag

geplaatst zaterdag 3 november 2012 om 22:07:55 op Schaatspeloton.nl

In het midden juicht Jouke Hoogeveen te vroeg en ziet links Arjan Stroetinga de marathon in Den Haag winnen

In het midden juicht Jouke Hoogeveen te vroeg en ziet links Arjan Stroetinga de marathon in Den Haag winnen (bron: Schaatspeloton.nl)

Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) heeft in Den Haag de vierde wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. Aanvaller Jouke Hoogeveen (De Haan Westerhoff) leek op weg naar de zege maar juichte te vroeg en zag Stroetinga op de streep voorbij komen. Stroetinga zelf kwam 1,8 punt te kort voor een ticket naar de World Cup mass-start wat nu naar ploeggenoot Christijn Groeneveld (BAM-Univé Schaatsteam) gaat.

De finale van de vierde KPN Marathon Cup had in Den Haag veel weg van een kruising tussen een thriller en een slapstick. In een wedstrijd die lang leek uit te draaien op een massasprint waren het in de laatste tien rondes de aanvallers die het nog een maal probeerde en dit maal met succes. Het publiek kreeg een zeer spannende finale te zien waarin Timo Verkaaik (Schaatscentrum) en Bart Mol (Husqvarna Gardena) de strijd opende in een duo-aanval. Het tweetal kreeg later gezelschap van Bart de Vries (Van Werven) en Jouke Hoogeveen (De Haan Westerhoff). Achter het kwartet kwam het peloton onder aanvoering van klassementsleider Christijn Groeneveld (BAM-Univé Schaatsteam) snel terug toen de kopgroep aarzelde. Op dat moment ging Jouke Hoogeveen solo verder en nam hij enige ruimte. Een geïsoleerde Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) moest noodgedwongen zelf in de voorlaatste ronde de achtervolging van het peloton op Hoogeveen leiden en zat zelfs bij de bel nog op enkele tientallen meters van Hoogeveen. In het laatste rechte stuk was Jouke Hoogeveen er zeker van dat hij voor de tweede maal in zijn carrière een marathon zou gaan winnen en juichte hij al voor hij de streep was gepasseerd. Arjan Stroetinga passeerde de Amsterdammer echter nog in de laatste meters en had als enige recht van juichen. Achter Stroetinga en de onfortuinlijke Hoogeveen legde Koen Verweij beslag op de derde plaats.

Voor het algemeen klassement deed Stroetinga goede zaken door meerdere tussensprints te winnen. In de stand na Den Haag stond hij zelfs maar 1,8 punt achter ploeggenoot Christijn Groeneveld (BAM-Univé Schaatsteam) die zich als leider van de KPN Marathon Cup plaatste voor de World Cups mass-start in Heerenveen en Kolomna. In het jongerenklassement behield Marcel van Ham (Schaatscentrum De Uithof) de witte trui, Johan Knol (Team JB Besturingstechniek) kwam echter in de wedstrijd wel dichterbij tot op 2 punten.

Bekijk ook:

Uitslag Heren Top Divisie