Schaatspeloton.nl - Nieuws - Lammert Huitema wordt ploegleider bij Podium

Lammert Huitema wordt ploegleider bij Podium

geplaatst vrijdag 29 februari 2008 om 16:30:14 op Schaatspeloton.nl

Lammert Huitema

Lammert Huitema

Volgend seizoen zal Lammert Huitema weer langs de ijsbaan te zien zijn als ploegleider binnen de Podium Organisatie. Nadat Lammert Huitema in januari te horen had gekregen dat hij moest vertrekken als ploegleider van de Damesploeg van de DSB Bank, diende zich al snel gegadigden aan die gebruik wilden maken van zijn expertise. De Rodenaar kiest nu voor Podium.

Huitema kreeg half januari te horen dat zijn functie als ploegleider van de DSB Bank-damesploeg volgend seizoen vervuld zal worden door Jan Martien van de Wetering die bij de herenploeg van dezelfde sponsor vervangen wordt door Peter de Vries. Hiermee zat de oud-marathonschaatser zonder ploeg voor het nieuwe seizoen. Gezien zijn ervaring en uitstraling leek het al onwaarschijnlijk dat Huitema zonder aanbieding zou blijven.

De Podium Organisatie heeft zich nu dus verzekerd van de diensten van Lammert Huitema. Voor welke ploeg hij binnen die organisatie hij de lakens uit zal gaan delen is nog niet bekend. Wel al bekend is dat de Rodenaar ook in de zomer actief zal zijn bij de begeleiding van een van de skeelerploegen van Podium. In de organisatie wordt Lammert Huitema herenigd met Alexis Contin die hij in het debuutjaar van de jonge Fransman in het marathonpeloton al bij de Pomaz-ploeg begeleide.

Bekijk ook:

Ook Tristan Loy naar Podium (29 januari 2008)
Adformatie-jongens Bert van Buren en Ralf Zwitser mee naar Podium (21 januari 2008)
Ploegleiding DSB: Peter de Vries komt, Lammert Huitema gaat (18 januari 2008)
Adformatie en Time Out Sport naar Podium organisatie (17 januari 2008)