Schaatspeloton.nl - Nieuws - Schaatsteam De Uithof gaat voor de winst

Schaatsteam De Uithof gaat voor de winst

geplaatst dinsdag 9 oktober 2012 om 22:26:38 op Schaatspeloton.nl

De Top Divisierijders van Schaatscentrum De Uithof presenteren zich voor het nieuwe seizoen.

De Top Divisierijders van Schaatscentrum De Uithof presenteren zich voor het nieuwe seizoen. (bron: Schaatsteamdeuithof.nl)

De schaatsen liggen geslepen klaar, de hele zomer is harde trainingsarbeid verricht door de mannen van Schaatsteam De Uithof. Met andere woorden, ze zijn er klaar voor, laat het seizoen maar beginnen. Dat is de boodschap die het sterk vernieuwde team van Schaatscentrum De Uithof uit wil dragen. Afgelopen zomer heeft het team een ware metamorfose ondergaan, maar liefst vier nieuwe rijders, Sandor Stuut is de enige die bleef.

De 31-jarige Hagenaar Stuut is de oudste van de ploeg en draait al een flink aantal jaren mee in het marathonwereldje. Twee van de vier nieuwkomers gaan debuteren in het A-peloton. Leander van der Geest, de Warmondse havenmeester komt over uit het B-divisieteam van Groeneharsport.nl. Een dik verdiende plek vanuit het opleidingsteam te danken aan een constant seizoen met veel korte uitslagen. De tweede debutant is rassprinter Thijs Smets de Vlaardinger is pas 21 jaar en studeert nog. Smets heeft de afgelopen 2 seizoenen meerdere overwinningen op zijn naam geschreven en is nu klaar om de stap omhoog te maken.

Nummer drie in de rij van nieuwelingen is Marcel van Ham, de Noord-Hollander heeft al een seizoen Top Divisie ervaring en is zeker van plan de stijgende lijn door te zetten. Aanvallen is het motto van deze 22-jarige Alkmaarder. Timo Verkaaik is dan wel als laatste aan de ploeg toegevoegd maar is zeker geen sluitpost. De 27-jarige Gouwenaar draait al meerdere jaren mee in de Top Divisie en kent het klappen van de zweep.

"De kwaliteiten van de genoemde rijders zullen komende winter gaan samensmelten tot een hecht team dat voor elkaar en met elkaar om de overwinningen zal gaan strijden. Geen makkelijke opgave, de andere 56 rijders zullen iedere wedstrijd dezelfde intentie hebben en slechts één kan er maar winnen. Zolang ons team tot de laatste meters om deze winst mee kan doen kunnen de rijders met opgeheven hoofd het ijs verlaten. Winnen en verliezen liggen nu eenmaal dicht bijelkaar, als nummer 2 ben je de eerste verliezer." Aldus ploegleider Gé Wijnands, die ook dit seizoen weer wordt ondersteund door trainer / ploegleider Kurt Wubben.

Schaatsteam De Uithof heeft ook een opleidingsploeg die in de B-divisie de oranje kleuren van Schaatscentrum De Uithof zullen vertegenwoordigen. Lucas Bisschop maakte al 2 jaar deel uit van het B-team van Groenehartsport.nl is een specialist op de lange afstanden en natuurlijs. Debutant in dit 2-persoonsgezelschap is Erik Jan Kooiman vanuit het gewest en het 6-Banentoernooi reed hij zichzelf in de kijker. Erik Jan won in 2012 de eerste natuurijswedstrijd in Nederland, Noordlaren.