Schaatspeloton.nl - Nieuws - Brabanders willen vrijbuiters zijn

Brabanders willen vrijbuiters zijn

geplaatst zondag 7 oktober 2012 om 22:30:36 op Schaatspeloton.nl

Het Team Brabant presenteert zich voor het nieuwe seizoen.

Het Team Brabant presenteert zich voor het nieuwe seizoen. (bron: LM Pichot du Plessis)

Vorige week heeft het nieuwe Team Brabant zich in Wijk en Aalburg aan sponsors. Donateurs, familie, vrienden, pers en andere geïnteresseerden gepresenteerd. De formatie die bestaat uit Robert van Dalen, Nick Uithoven, Pieter Jan van Eck, Dinant Nieuwkoop en Jochem Uithoven kent geen echte kopman maar wil zich als vrijbuiters profileren in het peloton. Team Brabant wordt gesponsord door Van Tuijl Nieuwaal, Sport2000/Stehmann en HTC.

Door spreekster Jetty Duister werd bij de presentatie eerst de ploegleiders Koen Lankhaar en Frank Fiers uitgebreid aan iedereen voorgesteld. Daarna werden de overige leden van het begeleidingsteam: Arnold Stam, Louis Lankhaar, Johnny Verbeek en Wout de Jong toegelicht aan de aanwezige mensen. Niet veel later werden de rijders van team Brabant: Robert van Dalen, Nick Uithoven, Pieter Jan van Eck, Dinant Nieuwkoop en Jochem Uithoven één voor één uitgebreid aan iedereen voorgesteld. Zo werd er gesproken over de ambities en doelen voor dit seizoen. Uit alle gesprekken kon men opmaken dat de rijders gebrand zijn op goede resultaten, ook kwam naar voren dat de eenheid en vriendschap in deze ploeg sterk aanwezig is. Het is een team zonder echte kopman maar met allemaal "vrijbuiters".Ook de sponsoren kwamen deze avond aan het woord en het was dan ook mooi om te zien dat deze sponsoren de sport een warm hart toedragen. De drie sponsoren van team Brabant zijn van Tuijl Nieuwaal, Sport2000/Stehmann en HTC. Het telefoonmerk HTC had twee weken geleden bekend gemaakt zich als sponsor te verbinden aan het team. De rijders werden door de kersverse sponsor verrast met een gloednieuwe HTC One S smartphone. Daarnaast wordt het team ondersteund door donateurs, suppliers en de club van 250.

Het hoogtepunt was het presenteren van het wedstrijdpak door Ino Stehmann en de rijders. Hierbij presenteerde Sport2000 Stehmann tevens de nieuwe kledinglijn die de naam "Stay One" gaat dragen. Alle kleding waarin de rijders en begeleiding van team Brabant zullen verschijnen is afkomstig van de nieuwe kledinglijn.