Schaatspeloton.nl - Nieuws - Uytdehaage assistent bij marathonselectie Utrecht

Uytdehaage assistent bij marathonselectie Utrecht

geplaatst zondag 7 oktober 2012 om 23:23:16 op Schaatspeloton.nl

Tweevoudig Olympisch Kampioen Jochem Uytdehaage zal dit seizoen optreden als assistent-trainer van de marathonbaanselectie van Utrecht. Uytdehaage, die vorig seizoen meestreed in de Mijnten/Wessels marathonbaancompetitie op de Vechtsebanen en daarbij eenmaal zegevierde, zal zo samen met Arnold Gaasenbeek leiding geven aan de 15-koppige selectie van de Domstad. Beide zijn enthousiast om samen het marathonschaatsen in Utrecht naar een nog hoger plan te tillen.

In Utrecht gaat het met het marathonschaatsen voor de wind. Na een dieptepunt in het seizoen 2010/2011 promoveerde er voor het tweede jaar op rij een vijftal rijders naar de landelijke competities. Daarnaast stroomde Antoine de Schipper ook nog eens door naar de Top Divisie. Deze toename is een mooi resultaat wat mede mogelijk word gemaakt door de steun van de sponsoren Bouwbedrijf Wessels uit Zeist en schaats en skeelerspecialist Mijnten uit Hoevelaken.

Voormalig A-rijder Arnold Gaasenbeek verzorgt al enkele jaren de trainingen van de selectie. Volgens hem komt de prestatie curve ook wel een beetje door toeval tot stand. "Allereerst ben je afhankelijk van het niveau van de talenten en je kunt natuurlijk ook hard trainen. Maar heb je dit beide en heb je ook nog eens plezier op en naast de baan dan komt het helemaal goed. Daarnaast blijven we proberen om nieuwe prikkels te geven."

Op dit moment word deze prikkel voor het grootste gedeelte gegeven door de aanwezigheid van Jochem Uytdehaage. De tweevoudig Olympisch kampioen van Salt Lake City is bijgeschoven in het kader rondom de baanselectie. Uytdehaage zal Gaasenbeek ondersteunen in het training geven van de 15-koppige selectie. Beide zijn enthousiast om samen het marathonschaatsen in Utrecht naar een nog hoger plan te tillen.

Dit seizoen bestaat de baanselectie marathon in Utrecht uit Timo Verkaaik, Sjoerd den Hertog, Christiaan van de Berg, Tijs van der Steen, Evert Hoolwerf, Leon de Groot, Richard Boef, Martin van de Pol, Benjamin Blaschke, Wop van Cappelle, Frank Visser, Jeroen de Bruin, Doke Schoonhoven, Roselieke Grendel en Babette Berkelaar.

Bekijk ook:

Jochem Uytdehaage