Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hoofdsponsorloos TZN trekt zich mogelijk terug uit Top Divisie

Hoofdsponsorloos TZN trekt zich mogelijk terug uit Top Divisie

geplaatst vrijdag 5 oktober 2012 om 09:42:25 op Schaatspeloton.nl

Het hoofdsponsorloze TZN (Team Zonder Naam) is het nog steeds niet gelukt een hoofdsponsor te strikken. Dit heeft tot gevolg dat TZN zich mogelijk terug moet trekken uit de Top Divisie. Dit zou betekenen dat natuurijsspecialisten Bram Bruschke en Rutger ter Laak, alsmede hun teamgenoten Gerard Nijgh en Elwin Hulsink het komend seizoen in de Eerste Divisie actief zullen zijn.

Na het afhaken van de beide hoofdsponsoren (Habovo en BWaste) van de Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslân, is het ondanks verwoede pogingen niet gelukt om èèn of meer hoofdsponsoren aan te trekken. Het Stichtingsbestuur nam vervolgens het besluit om niet weer een team in te schrijven voor de topcompetitie. Bram Bruschke nam vervolgens als enig overgebleven rijder van Habovo/BWaste het initiatief om samen met Rutger ter Laak, Gerard Nijgh en Elwin Hulsink een nieuw team op te zetten. Hiertoe werd contact opgenomen met Harry de Wolff, voormalig teammanager van Habovo/BWaste om hen daarbij te helpen. Die stemde daarin toe op voorwaarde dat er alsnog voldoende sponsorgeld zou binnen komen om in ieder geval de teamlicentie te kunnen betalen. Zelfs dat bleek een brug te ver, reden om alsnog de stekker eruit te trekken. Er is nog enige hoop dat er na het verschijnen van dit bericht alsnog een sponsor bereidt is garant te staan voor de licentie kosten, zodat de dit team alsnog in de Top Divisie kan starten. In dat geval zou ook Casper Helling als vijfde rijder nog aansluiting zoeken bij dit team.

Het opleidingsteam van de Stichting rijdt het komend seizoen normaal in de Eerste Divisie in de kleuren van Adviesburo Harry de Wolff, mede ondersteund door Uitzendbureau De Werkgaard. Voor Adviesburo Harry de Wolff komen Jelmer Looijesteijn, Sjoerd den Hertog, Sjaak de Wolff en Arnt Jalvingh op het ijs.