Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team Wadro wil komend jaar Elfstedenwinnaar afleveren

Team Wadro wil komend jaar Elfstedenwinnaar afleveren

geplaatst vrijdag 28 september 2012 om 22:13:51 op Schaatspeloton.nl

Team Wadro presenteert zich aan de pers.

Team Wadro presenteert zich aan de pers.

Henk Angenent wil komend seizoen de overwinning in de Elfstedentocht, dat heeft de laatste winnaar van de Friese Elfsteden afgelopen donderdag tijdens de perspresentatie van zijn ploeg Wadro gemeld. Team Wadro werd na een fietstoertocht van 50 kilometer gepresenteerd bij co-sponsor Albert de Jong in Schiedam. Jacob van der Ploeg, oud-Eerste Divisierijder en broer van De Kast-zanger Syb, neemt komend seizoen de rol van Angenent als ploegleider over.

Teambaas Henk Angenent: "de bakermat van onze sport is de 200 km, de droom van elke schaatser is het winnen van de Elfstedentocht. De Elfstedentocht is een gigantische inspiratiebron voor de huidige marathonschaatsers. Zeker nu we afgelopen winters aan de tocht geroken hebben en er veel wedstrijden op natuurijs verreden zijn". Kanshebbers in Team Wadro voor een overwinning op een 200 km zijn:  Ruud Aerts, winnaar van de Veluwemeertocht, de ervaren Martijn van Es en de 26-jarige Mart Bruggink (2e in Alternatieve Elfstedentocht Weissensee 2011 en 3e in Henk Angenent Classic 2012). Voor de toekomst en de competitie op kunstijs zijn Bart van den Berg, Sjaak Schipper en Antwan Tolhoek aangetrokken

Ze hebben er zin in de schaatsers van Team Wadro.  Ruud Aerts voelt zich beter dan ooit, Martijn van Es wil nog 1 keer vlammen in zijn laatste jaar, Mart Bruggink en Bart van den Berg genieten van de overstap naar een nieuw team en de jonkies Sjaak Schipper en Antwan Tolhoek willen alleen maar knallen. Ploegleider Jacob van der Ploeg moet dit onstuimige team in toom houden en zal de wedstrijdbegeleiding op zich nemen. Dankzij hoofdsponsor Wadro, co-sponsor A. De Jong B.V.  en partners: Valk.com, ZAES en Vlasman Sloopwerken B.V. beschikt het team over alle faciliteiten om te kunnen presteren. Teambaas Henk Angenent is tevreden over het verloop van de zomer en ziet een hechte groep schaatsers 13 oktober het ijs op gaan. Reikhalzend kijkt dit team uit naar Koning Winter met als hoofddoel: het winnen van de Elfstedentocht!