Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bart de Vries en Durk Fabriek naar De Haan Westerhoff

Bart de Vries en Durk Fabriek naar De Haan Westerhoff

geplaatst zaterdag 19 januari 2008 om 12:26:00 op Schaatspeloton.nl

Het Friese marathonschaatsteam De Haan Westerhoff/VrieService heeft zich voor het nieuwe seizoen verzekerd van de diensten van Durk Fabriek en Bart de Vries. Beide rijders zijn afkomstig van het Haak-Bional-Jovetra team. Met deze transfers heeft de ploeg nu acht rijders onder contract en bekend werd dan ook dat de organisatie rond de ploeg volgend seizoen twee ploegen op het ijs zal brengen.

De Friezen Durk Fabriek en Bart de Vries presteerden dit seizoen goed in de A Divisie. De 19-jarige Bart de Vries, het jongere broertje van Bob en Elma, was dit seizoen goed voor vijf top-10 klasseringen in de KNSB Cup, waarbij de vijfde plek in de twaalfde etappe van die competitie het hoogst was. Ook behaalde Bart de Vries in december de Gewestelijke titel van zijn thuisbaan Assen. In de stand om de KNSB Cup staat Bart de Vries op de negende plaats.

De 22-jarige Durk Fabriek staat op dit moment op de zevende plek in de KNSB Cup en was ook goed voor vijf top-10 klasseringen in die competitie. Fabriek werd in 2005 A-rijder voor de ploeg van Bouw Consulting Twenten, Bart de Vries debuteerde dit seizoen in de A Divisie.

Met het vertrek van het tweetal wordt de ploeg van Haak-Bional-Jovetra direct gehalveerde. De komst naar De Haan Westerhoff/VrieService brent het aantal rijders in die ploeg op acht rijders die volgend seizoen in een nog onbekende verdeling verdeeld zullen worden over twee ploegen.

Bekijk ook:

Durk Fabriek
Bart de Vries