Schaatspeloton.nl - Nieuws - BAM/Univé legt met Jan van Erve commercieel directeur vast

BAM/Univé legt met Jan van Erve commercieel directeur vast

geplaatst woensdag 5 september 2012 om 18:18:15 op Schaatspeloton.nl

Jan van Erve

Jan van Erve

Het BAM/Univé Schaatsteam heeft versterking gekregen van Jan van Erve. De voormalig directeur commerciële zaken bij voetbalclub SC Heerenveen is met ingang van 1 september benoemd tot de nieuwe commercieel directeur van de succesvolle groen-oranje marathonformatie. Met de komst van Van Erve probeert de beherende Stichting Schaatsteam Groenoranje een volgende stap in het professionaliseren van hun organisatie te zetten.

Van Erve werkte voor hij zich aansloot bij de marathonformatie van ploegleider Jillert Anema 12,5 jaar bij voetbalclub SC Heerenveen en was daar de laatste vijf jaar actief als directeur commerciële zaken. Alfred Bolks, voorzitter van de Stichting Schaatsteam Groenoranje waar het BAM Univé Schaatsteam onder valt, is zeer verheugd met de komst van Van Erve. "De laatste vacature is nu ook opgevuld. Naast Jos Vaessen als directeur sportief hebben we nu ook een commercieel directeur aangesteld. Dit was een logische volgende stap in de verdere professionalisering van ons concept. De route die wij kiezen is niet eenvoudig, maar is wel de weg die ons in staat stelt om ons doel te bereiken: en dat is goud in Sochi."

Jan van Erve koos voor het BAM Univé Schaatsteam omdat allereerst de ambities hem zeer aanspraken. "De ambities die de ploeg heeft om nog verder te professionaliseren. Een Elfstedentocht winnen is een heel mooi doel, evenals goud halen in Sochi. Wij moeten ervoor zorgen dat de randvoorwaarden optimaal zijn, zodat Jillert Anema en zijn rijders die ambitie waar kunnen maken. Met mijn ervaring in de commercie kan ik daar zeker mijn steentje aan bijdragen", legt Van Erve uit.