Schaatspeloton.nl - Nieuws - Radson-Jinstal strikt Italiaanse skeelertopper Francolini

Radson-Jinstal strikt Italiaanse skeelertopper Francolini

geplaatst woensdag 15 augustus 2012 om 22:11:09 op Schaatspeloton.nl

Het Top Divisieteam van Radson-Jinstal heeft zich versterkt met drievoudig Europees skeelerkampioen Fabio Francolini. De Italiaan wil komend seizoen proberen aansluiting te krijgen met de marathontop op het ijs. Hij zal zich eind september bij de ploeg voegen en in ieder geval tot medio januari deel uitmaken van het marathoncircuit. Francolini vervangt bij Radson-Jinstal Peter Nauta die deze zomer naar CRV-Interfarms vertrok.

De opvallende aanvulling van het schaatsteam komt wellicht voor velen onverwacht. Toch heeft de oplettende volger al in juli kunnen zien dat Francolini op de definitieve startlijst stond. De snelle Italiaan was zelf op zoek naar een schaatsteam. Via Ingmar Berga en zijn Italiaanse echtgenote Valentina Belloni kwam hij in contact met Jeroen de Vries, de ploegleider van het Radson-Jinstal schaatsteam.

Francolini geeft aan zich volledig te willen richten op het marathonschaatsen en dat hij op dit moment geen aspiraties heeft op de langebaan. De eerste wedstrijden zal hij in de Eerste Divisie rijden om warm te draaien. De bedoeling is om vervolgens snel de stap te maken naar de Top-divisie. Of zijn ontwikkeling net zo snel zal gaan als bij zijn goede vriend en voorganger Alexis Contin valt nog te bezien. De Fransman maakte in 2005 na 4 wedstrijden de overstap naar de Top Divisie en won in zijn eerste seizoen 2 wedstrijden op het hoogste niveau.