Schaatspeloton.nl - Nieuws - Casper Helling wint Finland Ice Marathon en Grand Prix

Casper Helling wint Finland Ice Marathon en Grand Prix

geplaatst zaterdag 23 februari 2008 om 12:52:15 op Schaatspeloton.nl

De Finland Ice Marathon op het Kallavesimeer is gewonnen door Casper Helling (Safan/Sportuitslag). In Kuopio was de tweede plaats voor Martijn van Es (Team TNT Express), Tristan Loy (BAM Schaatsteam) werd derde. Met de zege in de 200 kilometerwedstrijd won Casper Helling ook het eindklassement van de Essent World Grand Prix. Bob de Vries (BAM Schaatsteam) kon zijn leiding niet vasthouden en eindigde als derde.

Casper Helling, die in 2004 al eens eerder winnaar was van de helletocht in Finland, won nu na 200 kilometer door Martijn van Es in de sprint te kloppen. De Fransman Tristan Loy eindigde op enige afstand als derde. Mede dankzij de regel dat het slechtste van de 4 resultaten in de Essent World Grand Prix niet zou meetellen voor het eindklassement was de eindzege ook voor Helling, die vorige week zaterdag in de Grand Prix van Borlänge met materiaalpech moest afhaken. Bob de Vries, die op het Kallavesimeer als zesde finishte, behaalde uiteindelijk in alle vier de wedstrijden de meeste punten, maar moest door deze aftrekregel genoegen nemen met de derde plaats in het eindklassement.

De Dames hadden vorige week zaterdag in Borlänge de finale van de Essent World Grand Prix al beleefd met Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen) als eindwinnaar.

Bekijk ook:

Uitslag