Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rob van Meggelen stopt

Rob van Meggelen stopt

geplaatst zaterdag 23 februari 2008 om 11:11:35 op Schaatspeloton.nl

Rob van Meggelen

Rob van Meggelen

Vandaag rijdt Rob van Meggelen op het Kallavesimeer in Finland de laatste marathon van zijn carrière. Van Meggelen was met zijn 43 jaar de oudste rijder in het marathonpeloton en goed voor meerdere topklasseringen op natuurijs. De geruchten dat Van Meggelen na dit seizoen de schaatsen aan de wilgen zou hangen waren er al langer, nu heeft de Boschenaar de knoop doorgehakt.

In de vele jaren als rijder op het hoogste niveau was Rob van Meggelen goed voor 10 overwinningen op kunstijs. Zijn mooiste overwinningen behaalde hij echter op natuurijs. In 1998 won hij de Finland Ice Marathon over 200 kilometer bij Kuopio, waar hij ook in 2006 een World Grand Prixwedstrijd over 60 kilometer op zijn naam schreef en nu ook zijn loopbaan afsluit. In 2005 was hij op de klassieke 200 kilometer goed voor de zege in de Canadese Sylvan Lake Ice Marathon.

Op kunstijs was Van Meggelen twee maal goed voor de tweede plek in het eindklassement van de nationale competitie. In 1999 eindigde hij in de kleuren van Energie Noord West achter Henk Angenent in de Unox Cup, in de KNSB Cup van 2001 herhaalde hij voor Nuon datzelfde achter Jan Maarten Heideman. In the Greenery Six was Van Meggelen in het pak van Thyssen Krüpp Liften een jaar later achter Cédric Michaud tweede.

Een eindtrui heeft Rob van Meggelen verdiend in 2004. Dat jaar was hij de beste in het Tussensprintklassement en mocht hij zijn Heembouwpak vervangen voor de Groene Trui.

Bekijk ook:

Rob van Meggelen