Schaatspeloton.nl - Nieuws - Steven Elm wint Noord Amerikaanse Kampioenschap

Steven Elm wint Noord Amerikaanse Kampioenschap

geplaatst dinsdag 19 februari 2008 om 11:16:06 op Schaatspeloton.nl

Langebaanschaatser, en voormalig wereldrecordhouder op de 3000 meter en de kleine vierkamp, Steven Elm heeft zondag in het Canadese Edmonton het Noord Amerikaans Kampioenschap marathonschaatsen op de 50 kilometer gewonnen. Bij de Dames ging de titel op die afstand naar Paisley Perrie, Jackson Hill en Susan Cameron haalde eerder op de zaterdag de titels op de 25 kilometer.

Op de zaterdag was het Jackson Hill die na 25 kilometer solo aan de aankomst kwam. Zijn vader Blaine Hill sprintte op bijna een halve minuut achterstand naar de tweede en zilveren plek. Aaron Clark moest hierbij genoegen nemen de bronzen medaille. Bij de Dames was het Susan Cameron die de continentale titel opeiste. Tobey Berriault eiste het zilver op en het brons ging naar Emily Hill.

Op de zondag ging op de marathon over 50 kilometer de titel naar de in Nederland als langebaanschaatser zeker bekend Steven Elm. De Canadees die in 2006 op de Olympische Spelen met zijn ploeg nog zilver behaalde in de ploegenachtervolging kwam met een ruime voorsprong als winnaar over de meet. Jackson Hill moest op deze afstand nu genoegen nemen met het zilver, het brons ging opnieuw naar Aaron Clark. De medailles werden bij de Dames verdeeld tussen kampioene Paisley Perrie en zilveren Susan Cameron en Mia Atienza die het brons behaalde.

Bekijk ook:

Uitslag Dames 25km
Uitslag Heren 25km
Uitslag Dames 50km
Uitslag Heren 50km