Schaatspeloton.nl - Nieuws - Wedstrijd op Khövsgölmeer wordt Open Mongools Kampioenschap

Wedstrijd op Khövsgölmeer wordt Open Mongools Kampioenschap

geplaatst vrijdag 7 december 2007 om 22:48:00 op Schaatspeloton.nl

De Mongoolse Schaats Unie zal de organisatie van de wedstrijd op het Khövsgölmeer omvormen naar een Open Mongools Kampioenschap. Dit is afgelopen weekend besloten door de bondsraad van deze schaatsbond. Vorig seizoen werd door de Stichting Winter Marathon voor het eerst een wedstrijd op het grote grensmeer tussen Mongolië en Rusland. Net als vorig jaar zal de wedstrijd over twee etappes worden verreden.

De wedstrijd op het Khövsgölmeer zal op zaterdag 15 en zondag 16 maart plaatsvinden nabij het dorp Khatgal. De wedstrijd die nu de boeken in zal gaan als de Open Mongoolse Kampioenschappen marathonschaatsen zullen verreden worden over twee maal 100 kilometer op een circuit van 10 kilometer lengte. Inschrijving is geopend tot 24 februari a.s. en geïnteresseerden kunnen zich inschrijven bij de Mongoolse Schaats Unie via msu_1959@yahoo.com.

"Wij nodigen alle geïnteresseerde marathonschaatsers uit voor een bezoek aan Mongolië", aldus voorzitter Erdene-Ulzii Oidov van de Mongoolse Schaats Unie.